Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yayımlanan meteorolojik uyarıya göre, kent genelinde kuvvetli yağış bekleniyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre, bu gece saatlerinden itibaren başlayarak cuma akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi beklenen yağışların, Elazığ genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Yağış 30 Ekim'de etkili olacak
Meteoroloji tarafından yayımlanan uyarıda, yağışın 30 Ekim 2026 Cuma günü saat 00.00'da başlayıp saat 18.00'e kadar etkili olmasının beklendiği bildirildi. Uyarının şiddeti ise “kuvvetli yağış” olarak açıklandı.
Sel ve su baskını riskine dikkat!
Kuvvetli yağışla birlikte ani sel, su baskını, dere taşkını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtildi. Ayrıca ulaşımda aksamalar, hortum riski ve kıyı şeridinde su yükselmesi gibi tehlikelere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
Vatandaşlara tedbir çağrısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. Vatandaşların özellikle su baskını riski bulunan bölgelerde dikkatli davranmaları, olumsuz hava koşullarına karşı gerekli önlemleri almaları istendi.





