AK Parti Elazığ Milletvekili, Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, Cumhuriyet Halk Partisi grubu tarafından meclise sunulan Maden İlçesindeki Heyelan riskine ilişkin araştırma önergesi üzerine AK Parti Grubu adına konuştu.

Milletvekili Açıkkapı, “Burada Gürsel Bey’in hassasiyetine de teşekkür ediyoruz. İlimizle ilgili her türlü hassasiyette, milletvekillerimizle beraber her türlü Elâzığ’la ilgili adımı atarız, atmaya devam ederiz. Tabii, burada Sayın Gürsel Erol Bey’in ifade ettiği bir konuya da itirazım var. Maden kaderine terk edilemez, edilmeyecektir, edilmedi” dedi.

Kendisinin Maden doğumlu Palulu olduğunu hatırlatan Açıkkapı, Maden’in geçmiş yıllardaki şaşalı günlerine dönmesi için de gayretle çalıştıklarını söyledi.

Milletvekili Açıkkapı,” Paluluyum ancak Maden’de doğup büyüdüm. Maden’in geçmiş yıllarını da bilirim, şaşaalı dönemlerini de çok iyi bilirim. Bunun içindir ki Maden’de yaşayan kardeşlerimizin bu sıkıntılardan kurtulması için 26’ncı Dönemde Maden’le ilgili maden varlığının araştırılması yönündeki talebimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza iletildiğinde, Sayın Bakanımıza ve Plan ve Bütçe Komisyonunda dile getirildiğinde konuyla ilgili olumlu yaklaşımlar sergilenmiş ve Maden ilçemizde yapılan sondaj aramalarında bakır madeninin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük rezervinin bulunarak ilimize, ülkemize ve Maden’imize hediye edildiğini de ifade etmek  isterim. Bu konuda Maden’in tekrar eski günlerine kavuşması için çabalarımız tabii ki devam edecek” dedi.

Bundan sonraki süreçte de Maden ve Elazığ için Elazığ Milletvekilleri ve AK Parti grubu adına çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Açıkkapı, Maden’in kaderine terk edilmeyeceğini söyledi.

Milletvekili Açıkkapı, “Maden, bakırın ana vatanı. Bu konuda, özellikle heyelan konusunda 1970 yılından başlayarak günümüze kadar çeşitli araştırmalar yapılmış, raporlamalar yapılmıştır ve özellikle bakır işletmesi tarafından dökülen pasa malzemesinden kaynaklı baskı ve yanal kuvvetlerin bölgedeki heyelan olayına ve yapılardaki deformasyonlara sebebiyet verip vermediği araştırılmıştır. Üniversitelerimiz tarafından bu araştırmalar yapılmıştır, hâlen daha gerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın konuyla ilgili çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Elazığ’da Bayram Namazı Saat 05.32’de Kılınacak Elazığ’da Bayram Namazı Saat 05.32’de Kılınacak

Milletvekili Açıkkapı, Maden Camiikebir Mahallesinde gerekli tedbirlerin alındığını kaydederek, Elazığ milletvekilleri ve AK Parti olarak, gerekli tüm adımları atacaklarını belirtti.

Milletvekili Açıkkapı, “Maden’deki heyelandan dolayı Camiikebir Mahallesinde gerekli tedbirler tamamıyla alınmıştır. İlgili konut ve iş yerleriyle ilgili devletimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarımız vatandaşlarımıza gerekli yardımları ve kira yardımlarını yapmıştır. Bundan sonraki süreçte inşallah Maden’imizde ilgili, Maden’imiz için, mahalle için, o bölge için milletvekillerimizle, Elâzığ milletvekilleri olarak da, AK Parti Grubu olarak da ne gerekiyorsa o adımları atmaktan geri kalmayız diyorum” dedi.

 Vlcsnap 2024 05 22 20H04M50S051

Editör: Yakup Uğur