MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Maden ilçesindeki çevre ve yerleşim sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yönelik yazılı bir soru önergesi verdi.

Işıkver, önergede bölgedeki afet ve çevre risklerine yönelik alınan tedbirleri ve vatandaşların mağduriyeti konularına da yer verdi.

Milletvekili Işıkver, 19 Haziran 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı kararıyla riskli alan olarak kabul edilen Camikebir Mahallesi sınırlarındaki heyelan tehlikesine dikkat çekerek I2019 yılında tespit edilen bu riskin bertaraf edilmesi adına hangi önlemlerin alındığını sordu.

“ÖZEL FİRMANIN FAALİYETLERİNE YAPTIRIM TALEBİ”

Milletvekili Işıkver, 2008 yılında faaliyetlerine başlayan özel bir firmanın sonucunda ortaya çıkan toprak kayması riskinin, bölgedeki tarihi eserler ve kamu binaları üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yaptı. Işıkver, ciddi ekonomik zararlar yaratabilecek olan bu durumun ortadan kaldırılması için Bakanlığın herhangi bir yaptırım uygulamayı planlayıp planlamadığını sordu.

Özellikle, firmanın hafriyatını dökmesi sonucunda riskli alan olarak kabul edilen bölgede 500’den fazla ev ve iş yerinin tahliye edilmesine dikkat çeken Işıkver, bu durumun mağdurlarının sağlıklı ve güvenli konut ve iş yerlerine kavuşup kavuşmayacaklarının belirsizliğini koruduğunu ifade ederken bu yerleşimlerin ne zaman yapılacağının halen netleşmemiş olmasının vatandaşlarda stres ve mağduriyet yarattığını belirtti.

MİLLETVEKİLİ IŞIKVER, BAKAN URALOĞLUYA ELAZIĞ'IN SORUNLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Öte yandan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver Elazığ’ın kronikleşmiş sorunlarının çözümü girişimlerine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında  ve Bakanlık ziyaretleri ile yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bu kapsamda Işıkver Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile bir görüşme yaparak Pertek Köprüsü’nün yapım süreci, Kuzey Çevre Yolunun ikinci etabının tamamlanması, Maden Kartaldere Grup yolunun tamamlanması ve Baskil Yolunun duble yol olarak yapımı hususlarını görüştü.

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile yaptığı görüşmede gündeme taşınan konular hakkında şu bilgileri verdi: “Bakanımız bizleri çok sıcak bir şekilde karşılamış ve taleplerimize ilgi göstermiştir. İlk olarak Pertek Köprüsünün ilimiz ve bölgemiz ekonomisi açısından önemini arz ettik. Bununla birlikte, Baskil ilçemizin yıllardır bekleyen duble yol ihtiyacını gündeme taşıdık. Yine Maden Kartaldere grup yolunun bir an evvel tamamlanarak yol kullanıcılarına 60 km bir mesafeden tasarruf ederek hem zaman hem de ekonomik yarar sağlaması için bu çalışma hakkında Bakanımızla istişarelerde bulunduk.  Kuzey Çevre Yolunun ikinci etabının eksiklikler ve yapılması gereken çalışmalar hususunda da Bakanımızın talimatları oldu. İlimizin ulaşımla ilgili sorun ve talepleri hususunda Bakanımızın göstermiş olduğu ilgi için teşekkür ediyor, ilimiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Bingöl Depremi Ardından Naci Görür’den Açıklama! Bingöl Depremi Ardından Naci Görür’den Açıklama!

1718106277 Whatsapp Image 2024 06 11 At 14.37.31

Editör: Batuhan Baskal