Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen “Güncel Ekonomik Değerlendirme Toplantısı Global Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Sunguroğlu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan MÜSİAD Başkanı Tekin Gürkan, toplantıda 2023 yılının değerlendirileceğini ve yeni yıldan beklentilerin konuşulacağını ifade etti.

Başkan Gürkan, “ 2023 yılını bitiriyoruz yeni yıla giriyoruz artık. Yeni yıla girerken hem 2024 yılını değerlendirmek hem de 2023 yılının nasıl geçtiğini değerlendirmek amacıyla, bugün Üniversitemizin Akademik kadrosundan hepimizin tanıdığı kıymetli, değerli yeni Profesör ünvanını da alan İzzettin Taşer hocamızı bugün konuk ettik. Kendisine hoş geldiniz, şeref verdiniz diyoruz. Ben sözlerime başlamadan önce biliyorsunuz yakın zamanda 12 şehit verdik. Öncellikle Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum mekânları cennet olsun. Türk milletinin başı sağ olsun. Tabi Filistin’inde unutmamak lazım. Değerli arkadaşlar Filistin bizim için çok önemli, Gazze çok önemli. Biliyorsunuz orda çok büyük soykırım var, katliam var. Bunu unutmamız lazım. Onların bizden istediği çok bir şey yok bizden dua istiyorlar. Dualarla birlikte İstanbul’da çok büyük bir miting yapılacak. Dünya’nın her yerinde miting yapılıyor. Dün Yemende ’de büyük bir miting yapıldı. Mümkün olduğu kadar bu mitinglere katılalım bunlar önemli” dedi.

Toplantının ev sahipliğini yapan Global Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Sunguroğlu, dünyanın başka bir yere gittiğini ifade ederek, şehrin büyük problemleri olduğunu söyledi.

Başkan Sunguroğlu, “Abilerimizle, kardeşlerimizle bilgi alışverişi yaparak, Ticaretimizi nasıl büyüteceğimize bakmamız lazım. Çünkü programlı olarak Dünya’da o kadar farklı şeyler oluyor ki bunları elbette sohbetlerde konuşuruz, bizimde başımızdan olaylar geçiyor. İnanın ki Dünya başka bir yere gidiyor. Kömürhan Köprüsü ile Gülüşkür Köprüsü arasında sıkışıp kalmamamız lazım. Yaptığımız programlarda bunları dile getiriyoruz fakat Elazığ’ın o kadar büyük sorunları var ki bu problemleri hep birlikte göğüslememiz lazım çünkü Elazığ’ın sahibi biziz Bürokratlar değil. Özellikle Başkanımızdan rica ediyoruz hep birlikte bir araya gelerek bu problemleri konuşmamız lazım” dedi.

Toplantıda konuşan Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İktisat ve İktisadi Gelişme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Taşar, “Dünden bu güne ticaret “ ile ilgili bilgiler aktardı.

Prof. Dr Taşar, “Konuğumuzun başlığı şu; Dünden Bugüne Ticaret. Her işinde uzman birçok sektörde arkadaşımız, temsilcimiz var. Şimdi acaba geçmişten günümüze bu durum nasıl değişmiş bence bilmemiz lazım. İngiltereli bir yazarın kitabından aktarıyorum bu söylediklerimi diyor ki, 11.yüzyılda İngiltere de Ticaret yasaktı. Yasaklayan kim, Kilise.  Niye yasaklamış, Kilise diyor ki; insanlar sadece ibadet etsin, kendisinin günlük erzağını karşılayacak derecede çalışsın. Peki, yiyebileceğinden fazla kazanıyorsa ne yapsın, kazandığını bana getirsin.  Orta Çağ’da kiliseler çok güçleniyor. O kadar güçleniyorlar ki artık Devlet2le özdeşmiş duruma geliyor. Bu zamanda Kiliseyle işi olmayanlar uluslararası Ticaret yapmaya çalışıyorlar” dedi.

Kurs Der’den Eğitim İstişare Toplantısı Kurs Der’den Eğitim İstişare Toplantısı

Editör: Haber Merkezi