Bakan Işıkhan’ın açıklamasına göre, eğitim desteğinden toplam 18 bin 441 öğrenci yararlanacak. Yapılacak ödemelerle, hak sahibi öğrencilerin eğitim hayatlarına maddi katkı sunulması amaçlanıyor.

Ödemeler 23 Ekim’de Yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Eğitim-öğretim yardımlarının şehitlerin emanetleri olan çocuklar ile harp ve vazife malulleri ve çocuklarını kapsadığını belirten Işıkhan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Eğitimden Afet Hazırlığına Dayanışma Çalışmaları
Eğitimden Afet Hazırlığına Dayanışma Çalışmaları
İçeriği Görüntüle

“Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti evlatlarımıza, harp-vazife malullerimize ve çocuklarına eğitim-öğretim yardımı ödemelerini 23 Ekim Cuma günü gerçekleştiriyoruz. 2026-2027 eğitim öğretim döneminde 18 bin 441 öğrencimize toplamda 609 milyon liralık ödeme yapacağız. Sevgili öğrencilerimize başarılı bir eğitim hayatı diliyorum. Biz, her zaman yanınızdayız.” İfadelerini kullandı.

466786 1568740