Geçtiğimiz hafta, çocukların Mehmetçiklere yazdıkları duygu dolu mektupları gördükleri zaman bizler ne yapabiliriz düşüncesiyle yola çıkan Kapalı Çarşı Esnafı, bir kampanya başlattı.

“Afrin Mehmetçiklerine moral ve destek kampanyası” başlatan Kapalı Çarşı esnafı, Elazığlıların da desteğini aldı.

Elazığlı annelerin, babaların, kardeşlerin, çocukların destekleriyle toplanan malzemeler, Kapalı Çarşısı esnafı ve şehit ailelerimizin yakınlarıyla birlikte yola çıkarıldı.

“ÇOK YOĞUN BİR İLGİ İLE KARŞILAŞTIK”

Zeytin Dalı Harekatına katılan askerlerimiz için başlatılan kampanyaya Elazığlıların büyük destek verdiklerini belirten Kapalı Çarşı Derneği Başkanı Yargıç Demir, desteklerini esirgemeyenlere teşekkür ederek “ Çok duyarlı davrandılar. Yapmış oldukları katkıları destekleri sonsuz teşekkür ile taçlandırmak istiyorum. Yaklaşık bir hafta önce kampanyamızı başlattık. Çok yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Bu gün yolculuğumuz başlıyor. Birazdan hareket edeceğiz. Güzergâhımız Elazığlı Şehit Sezer Aydemir birliği olacak. Yardımlarımız diretmen birliğe teslim edilecek. Bize şehit aileleri eşlik ediyor” ifadelerini kullandı.

“ BU ŞEHİRDE BİZLERİ YANLIZ BIRAKMAYACAK İNSANLAR VAR”

Kampanyanın fitilini ateşleyen Kapalı Çarşı Esnaflarından Evren Sesli ise, kendilerine destek verenlere teşekkür ederek, Elazığlıların canı gönülden bu kampanyaya destek verdiğini söyleyerek “ Aşağı yukarı 13 Şubat gibiydi. Bu gün ayın 24’dü. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Biz bu süreçte tabi ki bizi yalnız bırakmayan bütün insanlara çok teşekkür ederiz. Belki biz buna başladığımız zaman çok profesyonel bir şey beklemiyorduk ama süreç insanlar, insanların yansıtmış olduğu duygular düşünceler, elinde hiçbir şey olmadığı halde dünyaları bize sunan insanlar biz bu süreçte gördükçe tabi çok fazla duygulandık. Biz biliyorduk da bu şehirde bizleri yanlız bırakmayacak insanlar var. Biz onlara tek tek ayrı ayrı teşekkür ederiz. Hem bölge insanı hem kapalı çarşı esnafını yalnız bırakmadıkları için bu ruhu Türkiye’mize ve dünyamıza yaşattıkları için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Bir koltuğa oturmak için milyon dolarları harcayan ve şu kampanyaya da destek vermeyen insanlara da teşekkür ediyorum. Bu çok önemli bir koltuğa oturmak için milyon dolarları harcayıp ta şuraya 10 tl ile gelmeyen insanlara biz çok çok teşekkür ediyoruz” diye kaydetti.

Toplanan malzemeler, Gaziantep Islahiye İlçesi’nde Elazığlı şehidimizin adını taşıyan Sezer Aydemir Birliğine teslim edildi.

Malzemeleri teslim alan Mehmetçiklerimiz işte böyle teşekkür etti.

VİDEO: