YENİ Parti Elazığ İl Başkanı Dr. Emrah Özden ve beraberindeki heyet, Elazığ Şeker Fabrikası’nı ve şeker pancarı üreticilerini ziyaret ederek çiftçilerin yaşadığı sorunları dinledi.
Ziyarette üreticiler; artan girdi maliyetleri, pancar alım fiyatları, fabrikaya teslimat sürecinde yaşanan sıkıntılar ve ödemelerdeki sorunlara dikkat çekti.

2026-2027 üretim dönemi için kota tamamlama primi dâhil ton başına 3 bin 720 TL olarak açıklanan pancar alım fiyatının, yükselen mazot, gübre, sulama, işçilik ve nakliye maliyetleri karşısında yetersiz kaldığını belirten üreticiler, emeklerinin karşılığını almak istediklerini ifade etti.
YENİ Parti Elazığ İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, pancarın zamanında teslim alınması, kantarlarda yaşanan sorunların giderilmesi ve fabrikanın alım ve işleme kapasitesinin geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.
Ayrıca, Elazığ’da üretilen pancarın mümkün olduğunca kentte işlenmesinin bölge ekonomisine katkı sağlayacağı belirtildi.
“Çiftçimizin emeğine sahip çıkmak, Elazığ’ın geleceğine sahip çıkmaktır” mesajının verildiği açıklamada, pancar alım fiyatlarının gerçek üretim maliyetleri dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesi ve üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi çağrısında bulunuldu.
YENİ Parti Elazığ İl Başkanlığı, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve çiftçilerin haklarının korunması için üreticilerin sorunlarını gündemde tutmaya devam edeceklerini bildirdi.





