Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Göç Örgütü destekleriyle düzenlenen “Yerelde Uyum Buluşmaları” çalıştayı düzenlendi.

Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, İl Göç İdaresi Müdürü İrfan Yavuz, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanı Ali Rıza Beşkat, Proje Yetkilisi Hazal Öz, kurum amirleri, STK temsilcileri, Muhtarlar ve göçmenler katıldı.

YAVUZ: TÜRKİYE İÇİN GÖÇ YENİ BİR OLGU DEĞİLDİR

İl Göç İdaresi Müdürü İrfan Yavuz, “Türkiye için göç yeni bir olgu değildir. Bu coğrafya tarihin her döneminde yoğunluğu ve sayıları değişmekle birlikte göç akımına tanıklık etmiştir. Ancak son dönemde bu göç akımları ciddi oranlarda artış göstermiştir. Sosyolojik olarak göç olgusuna hazır olan Türkiye yaşanan yoğun göç akınları sonucunda hukuki, idari alt yapısını da hızlıca geliştirmiş ve dünyaya örnek olabilecek bir göç yönetim sistemi kurmuştur” ifadelerini kullandı.

ÖZ: HAK VE HİZMETLER ÜZERİNDE BİLGİLER VERİLMESİ HEDEFLENMEKTEDİR

Proje Yetkilisi Hazal Öz, “Sosyal uyum projesinin en önemli amaçlarından biri olan Türkiye’de farklı statülerdeki göçmenlerin uyum strateji belgesi ve ulusal eylem planı çerçevesinde sossyal katılım ve uyumunun desteklenmesi amacı adı altında ilgili kurum ve kuruluşlardan temsilciler ile bir araya getirilerek göçmen toplulukları sağlanan hak ve hizmetler üzerinde bilgiler verilmesi hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

ABBASOĞLU: BİLİYORUZ DEVLETİMİZ BU NOKTADA ÇOK GÜZEL ADIMLAR ATTI

Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, “Bizim için çok önemli. Çünkü burada biz yabancılarımıza yönelik yapmış olduğumuz faaliyetlerde karşılaştığımız sorunlar, uygulamada karşılaştığımız sorunlar, onların bizlerden talepleri, istekleri noktasında nasıl bir koordine sağlayabiliriz, nasıl bir iş birliği içerisinde bulunabiliriz aslında bunu biraz daha konuşmak için buradayız. Biliyoruz devletimiz bu noktada çok güzel adımlar attı. Gerek bakanlığımız, göç idaresi başkanlığımız, gerek Avrupa Birliği ile ilgili ve birleşmiş milletlerle ilgili kuruluşlarımız, kurumlarımız son dönemde göçle ilgili ciddi çalışmalar ve ciddi düzenlemeler yaptılar. Bizler de sahada bunun uygulamasını yaparken karşılaştığımız sorunlar neler, güçlükler neler bunları kurumlar arası iş birliği içinde hep birlikte aşıyoruz ve bundan sonra da aşmaya devam edeceğiz” dedi.

BEŞKAT: SAĞLAYARAK TOPLUMDA MAKSİMUM DAHİL OLMANIZI HEDEFLİYORUZ

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanı Ali Rıza Beşkat, “Bizler sizlerin; kıymetli yabancılarımızın kendi kültüründen vazgeçmeksizin ancak bizim kurallarımıza, kaidelerimize, sosyal yapımıza da uyum sağlayarak toplumda maksimum dahil olmanızı hedefliyoruz, bu yönde faaliyetler yürütüyoruz” diye konuştu.