Yeniden Refah Partisi, 31 Mart tarihinde gerçekleştirilen mahalli idareler seçimlerinde Elazığ’da merkezde adayı Faruk Septioğlu ile 36 bin 364 oy alarak, ikinci parti gelirken, 3 ilçe ve 3 beldenin de belediye başkanlığını kazandı.

Elazığ’da İl Genel Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Üyeliklerinde ise elde ettiği başarı ile ülke genelinde en başarılı 10 il içerisine girdi.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığı görevine yürüten Ömer Ateş, seçimlerin ardından elde edilen kazanımlara rağmen görevinden alınmıştı..

Ateş görevden alınmasının ardından yaptığı açıklamada ise, sitemli sözlere yer vererek, “ Hiçbir Başarı Cezası Kalmaz“ demişti.

Ateş’in görevden alınmasının ardından Yeniden Refah Partisi’nden bir istifa haberi geldi. Belediye meclis Üyesi Yusuf Kenan Ateş, “Seçimlerde elde edilen başarılar başta İl Başkanımız Ömer Ateş’in, tüm il ve ilçe teşkilatlarımızın özverili çalışmaları neticesinde gerçekleşmiştir. Alınan bu başarılar Yeniden Refah partisi Genel Merkezi tarafından da her zaman takdir edilmiştir. Ancak elde edilen bu başarılara rağmen manidar bir şekilde, anlam veremediğimiz davranışla Milli görüş düsturumuza aykırı olarak il başkanımızın görevden alınması ile ilgili olarak medyada yayın yapılması tarafımı vicdani olarak rahatsız etmiştir. İl Başkanımız Ömer ATEŞ’e yönelik vicdanları rahatsız edecek şekilde sergilenen tutumdan duyduğum rahatsızlıktan dolayı Yeniden Refah Partisinden istifa ediyorum” ifadeleri ile istifasını duyurdu. 

Meclis Üyesi Ateş, bundan sonraki süreçte ise meclis üyeliği görevine bağımsız devam edeceğini belirterek, “Bugüne kadar siyasi ikbal peşinde koşmadan, yalnızca hak davamız olan Milli Görüş düsturu ve ahlakıyla hizmet etmeye çalışmış bir kardeşiniz olarak bundan sonraki süreçte Elazığ Belediye Meclis Üyeliği görevini hemşerilerimizin hak ve hukukunu savunmak adına bağımsız olarak şerefle sürdürmeye devam edeceğim” dedi.

ELAZIĞSPOR FİNALDE ELAZIĞSPOR FİNALDE

Yrp Meclis Üyesi Yusuf Kenan Ateş