Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ahilik Haftası etkinlikleri, Elazığ Belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Program “Cömertlik ve Dürüstlük” konulu resim sergisinin açılışı ile başladı.

Programın açılışında konuşan Fırat Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birol Azar, Ahilik kültürünün tarihsel önemini ve toplumdaki rolünü vurguladı.

Daha sonra konuşan Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, Meslek ahlakı ve dürüstlüğün iş yaşamındaki değerine dikkat çekti.

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş konuşmasında Esnafın Ahilik değerleriyle buluşmasının önemine değindi.

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz ise Ahilik kültürünün günümüz esnafına rehberlik ettiğini belirtti.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Beraat Şahin de, Öğrencilere ve gençlere Ahilik değerlerini aşılamanın eğitimdeki rolüne dikkat çekti.

Daha sonra konuşan Elazığ Vali Yardımcısı Armağan Yazıcı da, Devlet ve toplum iş birliği ile Ahilik kültürünün yaşatılmasının önemini ifade etti.








