Ankara Elazığ Kültür Derneği düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde Ankara’da yaşayan Elazığlı vatandaşları ve Elazığ sevdalılarını verdiği iftar yemeğinde buluşturdu.

Ankara Elazığ Kültür Derneği tarafından hazırlanan iftar programı kuran tilaveti ile başladı.

ERGÜN: DERNEĞİMİZ 1948 YILINDA KURULMUŞ

Ankara Elazığ Kültür Derneği Genel Başkanı Mehmet Ergün, “Ankara’da 45 ile 60 bin arası Elazığlı var. Yani Elazığ kütüğüne kayıtlı olanlar, Elazığ doğumlu olanlar var. Derneğimizin bin 500- 2 bin 500 üyesi var. Bizim derneğimiz 1948 yılında kurulmuş. Yani o zaman çoğu kamu kurumları kurulmamış iken bizim Elazığ Kültür Derneği kurulmuş. Bugün iftar yemeğimiz var. 18 Mayıs’ta sahur halayımız var. Maltepe’de bizim derneğimizin genel merkezi. Yaklaşık 300-400 kişi Kızılay’a kadar Elaızğ halayını oynayacak. Ankara Kültür Bakanlığı’nda Hasan Öztürk kardeşimiz var, onun bir korosu var. Ayın 23’ünde peynirli ekmek günümüz var. Bayramın üçüncü günü bizim bayramlaşma törenimiz var. Bunlar sağ olsun bir de derneğimizde çok güzel bir yerimiz mevcuttur. Biz derneğimizde yoksul ailelere yardım ediyoruz, öğrencilerimize burs değil ama birileirni araya koyarak onlara burs verdirtiyoruz. Müzik programları, ud, keman kursu, Kur’an-ı Kerim kurslar, zaman zaman derneğimizde teravihler kıldırıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇAKRBAY: KENDİ MANEVİ DUYGULARIMIZLA YAŞAYALIM HİÇ OLMAZSA

Ankara Elazığ Kültür Derneği Federasyon Başkanı Prof. Dr. Haşim Çakırbay, “Senede bir kere bu mübarek Ramazan ayında bir araya gelmekteyiz. Hemşehriler birbirini görme fırsatı bulmakta, kaynaşmakta. Gördüğünüz gibi A’dan Z’ye kadar herkes burada. Milletvekillerimiz, beyefendiler, bayanlar, gençler, herkes burada. Yerimiz bu kadar. Toplam 500-550 kişi civarında bir alan burası. Buradaki gaye hem hemşehrilerimiz tanışsın, kaynaşsın ve kendi manevi duygularımızla yaşayalım hiç olmazsa. Her sene yaptığımız bir aktivite. İnşallah bundan sonra da daha geniş yerlerde daha kalabalıklarla ve sizin de yine katılımınızla bu toplantılar gerçekleşmiş olur” şeklinde konuştu.

ALPAY: HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, “Özel bir aydayız, Ramazan ayındayız. İnşallah kurtuluşumuza, bağışlanmamıza, daha iyi şeyler yapmamıza, hayırdan yana daha iyi duruşlar sergilememize, vakıf ruhunu yüceltmemize ve kardeşlik hukukunu geliştirmemize Rabbim bir destek kılsın inşallah. Bu önemli, her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Tabi Elazığ’ı bu anlamda birleştiren, bütünleştiren, kardeşlik ruhunu öne çıkaran, milli ve manevi değerleri temsil eden, temsil etmesiyle bilinen ve bu konuda ülkenin temel taşı olan bir şehir. Bu şehirde hep inanarak ifade ettiğim şey var; bu şehrin en büyük zenginliği insan kaynağı. Bugünde biz burada Elaızğ Kültür Derneği’nin organize etmiş olduğu, federasyon çatısı altında yapılan bu organizasyonda çok değerli hemşehrilerimizle, kardeşlerimizle beraberiz” dedi.

BULUT: ELAZIĞ’IN HAVASINI TENEFFÜS ETMEK ÇOK ÇOK ÖNEMLİ

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Büyükşehirlerde bu havayı teneffüs etmek fevkalade önemli. Hemşehrilerimizle çok nadir zamanlarda bu kadar kalabalık bir grupla bir araya gelebiliyoruz. Bu yöneyle de çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bundan birkaç gün önce yine Elazığ bürokrasisiyle ve Elazığ siyasetiyle birlikte yine bir iş adamımızın, Çeliklerin ev sahipliğinde bir iftar organizasyonunda bir araya gelmiştik. Bugünde daha geniş bir katılımla Elazığ Kütür Derneği’nin organize etmiş olduğu bir organizasyonda iftar yemeğinde hemşehrilerimizle bir araya geldik. Fevkalade mutluyuz, güzel bir ortam. Elazığ dışında, Elazığ’ın havasını teneffüs etmek çok çok önemli. Tabi bizim açımızdan biz her hafta hemen hemen geliyoruz Elazığ’a ama buradaki arkadaşların bir kısmı aynı sıklıkla gelemediği için onlar birbirinden Elazığ kokusunu almış oluyorlar. Bu yönüyle de çok kıymetli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

DEMİRBAĞ: YÜKSEK KATILIMLI BİR İFTAR OLDU

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Bu yılda bizi, bütün bürokrat arkadaşlarımız, siyasiler, bürokratlar, iş adamları, serbest çalışan, her meslekten insanımızı bir araya getirmek suretiyle güzel bir iftar tertiplediler, kendilerine teşekkür ediyoruz. Tabi bir ayağımız Elazığ’da, bir ayağımız Ankara’da olunca zaman zaman iştirak edemiyoruz. Bu yıl ilk defa ben iştirak ettim iftar yemeğine. Gayet güzel oldu, kalabalık, yüksek katılımlı bir iftar oldu. Ben dernek yöneticilerimize teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

EROL: HEMŞEHRİLERİMİZLE BİR ARADA OLMAKTAN SON DERECE MUTLUYUM

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Ankara’daki Elazığ Kültür Derneği’mizin bu iftar yemeğine hemşehrilerimizle bir arada olmaktan son derece mutluyum. Program devam edecek, zamanda çok geçti. Ben hem Elazığ’daki hemşehrilerimizin hem Türkiye’nin değişik illerinde yaşayan bütün hemşehrilerimizin mübarek Ramazan’ını kutluyorum, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Buradan bütün annelerimizin de anneler gününü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

YEŞİL: BU İNSANLIK DIŞI SALDIRILARINI ÜLKEMİZE CENABI ALLAH NASİP ETMESİN

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, “Ben Ankara Milletvekiliyim ama Elazığlıyım. Onun için Elazığlı hemşehrilerimin bu olduğu mübarek Ramazan’ınını da kutluyorum. Her Ramazan ayında en azından dernek başkanlarımız, vakıf başkanımız, çok saygıdeğer insanlarımızın yan yana gelmesinden mutluluk duyuyorum, onur duyuyorum. Ben Ramazan’ın ülkemize, milletimize, İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hak, hukuk, adaletin olduğu bir ülkede olmasını temenni ediyorum. Çünkü barışa, demokrasiye, hukuka, hizmet noktasında atacağımız en onurlu, gururlu, mutlu dönem bizim Ramazan 11 ayın sultanı diyoruz. Ama maalesef bu ülkede etrafımızda görülen bu çevremizdeki Ortadoğu’da yapılan bu insanlık dışı saldırılarını ülkemize Cenabı Allah nasip etmesin” şeklinde konuştu.

YURTEN: HEP BERABER BU İFTARLARIMIZI KUTLAYACAĞIZ

İftar programını organize eden İş Adamı İrfan Yurten ise, “Bütün hemşehrilerimizin Ramazan’ını tebrik ediyorum. Güzel bir gün yaşıyoruz. Birlik, beraberlik içerisinde. Ramazan’ın gayesine uygun, hemşehrilerimizle birlikte Ramazan’ın hassassiyeti, duygusu, yoğunluğu burada yaşanmaktadır. Ben öncelikle tabi bunu geleneksel hale getirdiğimiz için çok mutluyum. Her yıl hemşehrilerimizle birlikte bu salonda birlikte olmaktayız. İnanıyorum ki bundan sonraki günlerde de yıllarda da Ramazan’ın ruhuna uygun olarak hep beraber bu iftarlarımızı kutlayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından ödül töreni gerçekleştirildi.

Bol bol hasret giderilen iftar yemeğinde Harput musikisi de yerini aldı.

HABER: SITKI TAŞEL