Teslime İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Nizamettin ÇETİNER, Dr. Yusuf İPEK, Ziraat Mühendisi Yalçın BAŞAR ve parselizasyon işlemi tamamlanan malikler katıldı.

“Toplulaştırma Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor”

İl Müdürü Turan KARAHAN; " 2012 yılında Bakanlığımız tarafından ihalesi yapılan Uluova, Karakoçan- Kovancılar toplulaştırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu gün itibariyle toplulaştırması biten, Yazıkonak Beldesi Konak Mahallesindeki hak sahiplerine geçici yer teslimlerini yapıyoruz.

Uluova'da 34 yerleşim yerinde, 265 bin dekar alanda toplulaştırma çalışması yaparken, Karakoçan ve Kovancılar bölgesinde 28 yerleşim yerinde 165 bin dekar alanda toplulaştırma çalışması yapıyoruz. Uluova'da vatandaşlarımız tarafından uzun süredir beklenen sulamaya yönelik birinci pompa sulama ihalesi iki ay önce yapıldı, yer teslimleri gerçekleştirildi. Toplulaştırma ile Uluova,  çok kısa süre içerisinde eskiden olduğu gibi suyla buluşmuş olacak.    

Toplulaştırmanın ana amacı; miras yolu ile bölünmüş olan arazileri tekrar birleştirmek, mekanizasyona uygun hale getirmek, yolu olmayan bütün parsellere yol yapmak, kapalı sulama sistemi ile bu arazileri buluşturmaktır" dedi.

İl Müdürü Turan KARAHAN konuşmasının sonunda toplulaştırma çalışmasında görev alan teknik personele, yetkili firmaya, çalışmaların başından beri yardımlarını esirgemeyen Konak Mahallesi halkına teşekkür ederek, yeni arazilerin bereket ve kazanç getirmesini diledi.