Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Onur Özkan ve İl Sekreteri Çağrı Uçar, medya grubumuzu ziyaret ederek, Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık ile bir araya geldi..

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Onur Özkan, partilerinin ilk önceliğinin il, ilçe ve beldelerde kendi adaylarını çıkarmak olduğunu söyledi.

Başkan Özkan, “Cumhuriyetimizin ve partimizin yüzüncü yılında partimizin ilk önceliği her ilçede her beldede bizim adayımız olacak biz her ilçede her beldede bir iddia ortaya koyacağız ve hepsini almak için uğraşacağız. Elazığ üzerinde aday adaylarımızın olduğu ilçelerimiz var, adaylarımızın belli olduğu ilçelerimiz var. Beldeler bazında da aynı durum söz konusu. Elâzığ’da siyasete bakıldığında söyle bir durum söz konusu herkes bir diğerinin adayı ne olur o adaya göre bir aday belirleyelim çabasındalar ama bizim bu anlamda bizim karşımıza kimin geldiği önemli değil önemli olan Cumhuriyet Halk Partisinin kendini anlatması. Cumhuriyet Halk partisinin aslında Halkçılık ve Milliyetçilik anlamıyla beraber Cumhuriyet’in tüm değerlerine sahip bir şekilde özellikle Belediyecilik anlayışını getirip insanlara sunacağımızı anlatabilmemiz. Biz bunu anlattığımız durumda karşımıza kimin çıkacağı pekte önemli olmayacak”. Dedi

İl Başkanı Özkan, “Bize yakışır bir şekilde siyaset yapacağız” dedi.

Sivrice Sahil Yolunda Sona Gelindi Sivrice Sahil Yolunda Sona Gelindi

Özkan, “Biz siyasetin içerisinde olan insanlar olarak şundan eminiz elazığ üzerinden en azından herhangi bir şekilde birbirimizi kırmadan dökmeden bize yakışır bir şekilde siyaset izleyeceğiz hep beraber diğer partiler adına da bunu söylüyorum. Elazığ kazanacak en sonunda” dedi.

Başkan Özkan, belediye başkan adaylarını teşkilatın belirlediğinin altını çizdi.

Başka Özkan, “Tüm Adaylarımız belli olduğu zaman adaylarımızın tamamını aynı anda tabi ki bir medyaya duyurmak istiyoruz. Elazığ özeri için konuşuyorum özellikle bazı beldelerimizde ailelerle ilgili ailelerin ortak kararı olması gerekiyor bu kararlar tamamlandığı itibariyle bizde genel merkezimize ileteceğiz. Genel merkezi bizim göndermiş olduğumuz bu adaylara şu ana kadar herhangi bir şekilde olumsuz bir yanıt var mıydı? Diğer göndereceklerimize de aynı şekilde davranacaklarını düşünüyoruz hepsi tamamlandığı an itibariyle tabi ki sizlerle her birini Elâzığ zaten belli ama ilçeleri de beldeleri de tanıştıracağız tabi ki. Genel merkezden Elâzığ üzerinde gelen bir aday yok. Biz çağlar beyi Elâzığ il yönetimi olarak tamamımız önerdik sağ olsun genel merkezimiz bu anlamda bizi kırmadı. Belli olan ilçelerimiz var karakocan gibi Keban gibi burada da bizi kırmadı burada birden fazla adayın olduğu yerlerde de ön seçimle alakalı çalışmalarımız var. Yine örgütün kendisi belirleyecek ve bu belirlediğimiz adayı genel merkezimize göndereceğiz genel merkezinde bizi göndereceğimiz adayı değiştirmeyeceğini umuyoruz tabi ki takdir kendilerine ait.” Dedi.