Boşnak devlet adamı ve bağımsız Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Merhum Aliya İzzetbegoviç unutulmadı.

Merkez Anadolu imam hatip lisesinde düzenlenen programda anıldı.

BOZKURT: ORTA ASYA’DAN, BALKANIN VE AVRUPA’NIN EN ÜCRA KÖŞESİNE DİKTİLER

Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Necdet Bozkurt, “Dedelerimiz, Osmanlı, Selçuklular, İslam bayraktarlığını yapmak üzere o sancağı Orta Asya’dan, Balkanın ve Avrupa’nın en ücra köşesine diktiler” ifadelerini kullandı.

KARAHÜSEYİNOĞLU: ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ İNŞALLAH

ÖNDER Elazığ İl Başkanı Osman Cem Karahüseyinoğlu ise, “ÖNDER İmam Hatiplilerin geçen yıl, önceki yıl, mottosu, çağdaş tabiriyle şiarımız istikamet üzereydi. Geçen yıl ki şiarımız samimiyetleydi buı yılda yeni şiarımız bilgi ve hikmetler. Alacağımız bilgileri hikmetle yoğuracağız ve bu ülkenin geleceğine sahip çıkacağız inşallah” şeklinde konuştu.

DOĞAN: ONUN YOLUNDAN YÜRÜMEYİ HAKKIYLA NASİP ETSİN

Moderatör Mustafa Doğan’da, “O bir mütefekkir, bir fikir işçisi, bir namus bekçisiydi. Allah ona rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Onun yolundan yürümeyi hakkıyla nasip etsin” diye konuştu.

KANSU: BOSNA HERSEK TÜRKİYE’MİZİN 16’DA BİRİ BÜYÜKLÜKTE BİR ÜLKE

22. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Hüseyin Kansu ise, “Bosna Herksek Orta Avrupa’da 51 bin kilometrekare yüz ölçümü olan, Türkiye’mizin 16’da biri büyüklükte bir ülke. Toplam nüfusu 3 milyon 900 bin. Toplam nüfusun %54’ü Müslüman, Boşnakların İslam dininde olduğunu söylüyorum, Hanifi mezhebindeler. Onların İslam ile müşerref olması Fatih Sulatn Mehmet Han’ın 1463’te Bosna’nın Fethi ile birlikte İslamla şereflendiler” diye kaydetti.

LATİÇ: ‘BUNLAR KORKTUKLARI İÇİN, ZAYIF OLDUKLARI İÇİN BU CEZALARI BİZE YAĞDIRIYORLAR’

Merhum Aliye İzzetbegoviç’in dava arkadaşı Bosnaklı Şair Prof. Dr. Cemalettin Latiç, de, “Hapishanedeyken bile bize diyordu ki; korkmayın İslam geliyor. Siz sadece çalışın. Allah’a güvenin, İslam gelecek bunlar neden bu kadar bize bu kadar ceza veriyorlar, biz terörist değiliz, silah kullanmadık sadece düşüncemizi anlatıyoruz Bunlar korktukları için, zayıf oldukları için bu cezaları bize yağdırıyorlar, göreceksiniz pek yakında İslam geliyor” ifadelerine yer verdi.