Doğa ve yaban hayatının korunması ve keklik neslinin devamı için Sivrice ilçesine bağlı Dede Yolu köyünde doğaya 100 adet keklik bırakıldı.

Keklik Sevenler ve Yaban Hayatı Koruma Derneği tarafından bırakılan kekliklerle tabiatta biyolojik mücadeleye katkı sağlanması hedefleniyor.

Keklik Sevenler ve Yaban Hayatı Koruma Derneği Başkanı Cihat Petek, kendi imkanlarıyla doğaya keklik bıraktıklarını belirterek, keklik neslinin devam etmesi için avcılara çağrıda da bulundu.

“AVCILARA ÇOK BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Başkan Petek yaptığı konuşmada, “Elâzığ Keklik Sever ve Yaban Hayatı Koruma Derneği olarak izlediğimiz kadarıyla bu bölgede keklik popülasyonu çok zayıf. Bunu kontrol ettik, inceledik ve buradaki keklik sayısını tamamlamak için kendi imkanlarımızla dernek üyeleri arkadaşların desteği ile bu yetiştirdiğimiz, ürettiğimiz kekliklerle buraya takviye bırakıyoruz ve bu duyarlılığı herkesten bekliyoruz. Bu işin gelişmesi, çoğalması için, bunun neslinin tükenmemesi için tüm arkadaşlara avcı arkadaşlara özellikle çok büyük görev düşüyor. Bilinçsiz avlanma bu işin sonunu getiriyor. Arkadaşlar duyarlı olacağız, bu hayvanı yaşatacağız ve bu durumda doğaya bırakmak üzereyiz. Herkesten bunu bekliyoruz” dedi.