Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 18-19 Ekim tarihlerinde Avrupa Komisyonu tarafından İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen "Güney Akdeniz Ülkeleri İrtibat" Seminerine katıldı.

Türkiye'den aralarında Fırat Üniversitesinin de bulunduğu 5 üniversitenin davet edildiği Güney Akdeniz Ülkeleri İrtibat Seminerine, Rektör Prof. Dr. Demirdağ’ın yanında Fırat Üniversitesi Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Prof. Dr. Sedat Sünter ve Yrd. Doç. Dr. İzzet Taşar da katıldı.

"Karşılıklı işbirliği anlaşmaları imzalanmıştır"

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, seminerde bir çok Avrupa Üniversitesi ile ikili görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Üniversitemizin tanıtımı adına başarılı geçen iki günlük toplantıda Güney Akdeniz ve AB üyesi toplam 18 farklı ülkeden 41 üniversite ile birebir görüşmeler yapılarak protokol imzalanması için mutabakata varılmıştır. Diğer yandan katılan üniversitelerin bazılarıyla karşılıklı işbirliği anlaşmaları imzalanmıştır. Yapılan anlaşmaların üniversitemiz öğrenci ve personeli için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.