Yeşilin ve mavinin bütünleştiği, doğal güzellikleri ile Doğu’nun Bodrum’u turizm cenneti Hazar Gölü.

Tatile çıkamayanların, “10 günlük bayram tatilini nasıl değerlendirebiliriz?” diye kara kara düşünenlere, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak’tan çağrı var.

Başkan Irmak, tatilcilere, bayram boyunca otobüslerin ücretsiz olduğu müjdesini verdi. Irmak, tüm tatilcilerimizi Doğu’nun Bodrum’una bekliyoruz çağrısında bulundu.

“BAYRAMDA 3 GÜN BOYUNCA OTOBÜSLERİMİZ ÜCRETSİZ OLACAK”

Irmak yaptığı konuşmada, “Buradaki insanları burada bütünleştirmek lazım. İnsanlar yoğun yaz günlerinde, Elazığ’da çok sıcaklar altında dört duvar arasında kalıyor. Ama ilçemiz her yönüyle gelişmiş, güzelleşmiş bir ilçe. Bütün vatandaşlarımızın, bayram tatillerini ilçemizde geçirmesini istiyoruz. Bayramda 3 gün boyunca otobüslerimiz ücretsiz olacak. Gelen vatandaşlarımız otobüslerden de istifade edebilirler” dedi.

“KADINLAR İÇİN YÜZER HAVUZ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Başkan Irmak, Sivrice’de yapılan ve yapılacak olan projelere de değinerek, “Devletimizden aldığımız desteklerle kısa sürede birçok alana imza atmış olduk. Bunlardan 4 tanesi çok güzel park oldu. Batık şehir ile ilgili güzel çalışmalarımız oldu. Onun tanıtımını düşünüyoruz. Seyyar yüzen havuz ile sabit iskele çalışmamız oldu. Gondolu, sandalı, jetskisi olan vatandaşımız gelip, çok rahat şekilde onların bakımlarını yapabilir. Boğulmanın da önüne geçmiş olduk. Geçmişte ciddi anlamda boğulmalar oluyordu. Şimdi yüzer havuzların bayağı faydası oldu. İnşallah bunların sayısını daha da artıracağız. Turizm Bakanlığı’na da projemizi sunduk. Kadınlar için yüzer havuz düşünüyoruz. Onu da Kalkınma Ajansı’ndan 2018 gibi programımıza aldık” ifadelerini kullandı.

Turist sayısının geçen yıla göre arttığına dikkat çeken Başkan Irmak, “Daha çok destek alıp daha çok çalışmamız lazım” dedi.

“HAZAR GÖLÜ HEPİMİZİN”

Başkan Irmak yaptığı konuşmaya şöyle devam etti: “Geçen yıl kayak merkezimizdeki turist sayımız bayağı artmış oldu. Özellikle sporseverler çok tercih etti. Yine spor yapmayı düşünen, kaymak isteyen vatandaşlarımız çok geldi. Bunu gölle, kayakla, dağ yürüyüşleriyle daha da etkinleştirmek lazım. Daha çok devlet desteği alıp, daha çok projeler yapıp daha çok hizmet etmemiz gerekiyor. Vatandaşlardan aldığımız fikirlerle daha güzel projelere imza atacağız. Hazar Gölü hepimizin.

“1 GRAM DA OLSA GÖLDE ATIĞIMIZ OLMAYACAK”

Geçen hafta, ihalesini yapmış olduğumuz kanalizasyon ihalesi hattı vardı. Ona da inşallah bayram sonu başlanmış olacak. Bundan sonra gölün bütünlüğü bizim için çok çok önemli. Bundan sonra 1 gram da olsa gölde atığımız olmayacak. Gölümüzün şu anda su ve biyolojik durumu çok iyi. Bakterilerden endişeleri, korkuları olmasın. Şu anda da suya girebilirler. Kanalizasyon yapımından sonra daha hijyenik daha modern olacak. Hiçbir aksaklık olmayacak.

SİVRİCE’NİN TREND OLMASININ SEBEBİ…

Sivrice’nin bir anda trend olması, gölün temizliğiyle alakalı. Biz sporu da turizmi de önemsiyoruz. İnşallah turizmi de sporu da bir arada götüreceğiz.