Elazığ Emniyet Müdürlüğü; Ramazan Bayramının şehirde huzur ve güven içerisinde geçmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

 

“DENETİMLER ARTIRILACAK”

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; genel güvenlik ve genel asayişin temini açısından icra edilen tedbirlere ilaveten emniyet tedbirlerinin alınacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi; “Bu kapsamda, Asayiş ekiplerimiz bayram nedeniyle yoğunlaşacak cami, mezarlık, havalimanı, gar ve terminal gibi hassas bölgelerde, alış-veriş merkezleri, umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi amacıyla yapılacak denetimler artırılacaktır. Yaya devriye olarak görevlendirilen personelimiz sorumluluk alanlarında meydana gelebilecek hırsızlık, yankesicilik, kapkaç, otodan hırsızlık vb. konular hassasiyetle takip edilecektir

 

“OLUMSUZ PARKLARA MÜDAHALE EDİLECEK”

Bayram nedeniyle, yoğunlaşacak şehir içi ve şehirlerarası trafiğin tanzim ve güvenliğini sağlamak amacıyla trafik denetleme ve bölge trafik denetleme şube müdürlüğümüzce görevlendirilen ekip ve personeller tarafından; Malatya Caddesi, Hulusi Sayın Caddesi, Cahit Dalokay ve Atatürk Caddesinde radar uygulamaları arttırılarak devam edecek, Motorize trafik ekipleri ile aşırı hız yapan motosikletlere, modifiye edilmiş araç, abartı egzoz ve uygunsuz ışık donanımları bulunan ve çevreye rahatsızlık veren araçlara yönelik denetimler arttırılacaktır. Gazi, Vali Fahri bey, Hürriyet Caddeleri ile Park 23 AVM, Akgün AVM ve Asri Mezarlık gibi halkın yoğun olduğu bölgelerde bayram tatili süresince olumsuz parklara müdahale edilecek ve gerekli trafik tedbirleri alınacaktır.

 

“EMNİYET KEMERİ DENETİMİ YAPILACAK”

Keban, Bingöl ve Diyarbakır Uygulama Noktalarında bulunan trafik personelince bayram tatili boyunca emniyet kemeri denetimleri yapılacak olup, araç sürücülerinin uykuya meyil ettikleri 02:00/08:00 saatleri arasında gerekli uyarı ve ikazlar yapılarak güvenli yolculuk yapmaları sağlanacaktır.

 

DRONE ARAÇLAR İŞ BAŞINDA OLACAK

Şehir içinde trafiğin yoğun olduğu bölgeler ile şehirlerarası yollarda “kara noktaların” bulunduğu kesimlerde Drone araçları ile trafik denetimleri yapılarak, mobese görevlimiz ile KGYS-PTS-EDS ile kırmızı ışık, ters yön ve tehlikeli araç trafik denetimleri yapılacaktır.

 

TRAFİK KURALLARI ANLATILACAK

Otogarda stant kurularak şoförlere ve yolculara yönelik emniyet kemerinin önemi ve hız konularında uyarıcı ve bilgilendirici faaliyette bulunulacak, otogar görevlimiz tarafından tüm şoförlerin ehliyet, alkol, takoğraf ve diğer belgeleri kontrol edilecektir. Şehirlerarası otobüslere sivil trafik görevlileri bindirilerek ihlal ve olumsuzlukların tespiti sağlanarak gerekli uyarılar yapılacaktır.

 

“GENİŞ VE UZUN ARAÇLARA İZİN VERİLMEYECEK”

Özel Yük taşıyan geniş ve uzun araçların trafiğe çıkmalarına kesinlikle izin verilmeyecek, şehirlerarası karayollarında sabah 05:00/07:00 ile akşam 17:00/19:00 saatleri arasında uzun yol şoförlerine dinlenmeleri konusunda gerekli uyarılar yapılacaktır.

 

“EK OLARAK 147 EKİP 925 PERSONEL OLACAK”

Elazığ Emniyeti olarak vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla, bayram süresince MEVCUT PERSONELE EK OLARAK 147 EKİP VE 925 PERSONEL GÖREV YAPACAK ve gerek görüldüğünde her türlü ilave tedbir alınacaktır. 155 Polis İmdat hattı ve 241 10 00-01-02-03 nolu telefonları ile istek ve şikâyetleri değerlendirmek üzere Bayram boyunca da 24 saat vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır” denildi.