ÖNDER Başkanı, hemşerimiz Halit Bekiroğlu’nu kaleminden “Düşünce Mola” kitabı yayımlandı. Bekiroğlu, Batı Kitap Kırtasiyede düzenlenen imza töreniyle sevenleriyle buluştu.

“YAZDIKLARIMI “DÜŞÜNME MOLA” KİTABINDA TOPLAMIŞ OLDUM”

Peki “Düşünce mola” kitabı bizlere ne mesaj veriyor? Yazar Halit Bekiroğlu mola vermeye ihtiyacımız olduğunu belirterek “ Düşünmeye ihtiyacımız var. Yeniden tefekkür etmeye ihtiyacımız var. Gittiğimiz yolun bir istikamet olup olamadığını, bir sapma olup olmadığını tekrar tekrar düşünemeye ihtiyacımız var. Bende Elazığ’dan, Malatya’dan ve Bingöl’den sonraki yaşamımda İstanbul’da hayatıma devam ettim. Daha sonra ticaret dolayısıyla yurt dışına açıldım. Çok farklı ülkelere gitmeye ihtiyacım oldu. Bütün bu koşturma içeresinde ara ara yazmaya çalıştım. Bu yazdıklarımı “Düşünme Mola” kitabında toplamış oldum. Yazdıklarımda yayın olarak piyasaya çıkmış oldu” ifadelerini kullandı.

“BURADAN ESİNLENEREK HAYATA ATILDIK”

“Elazığ her zaman bizim esin kaynağımızdır” ifadelerini kullanan Bekiroğlu, Elazığlı olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek “ Bu topraklarda büyüdük ve buradan esinlenerek hayata atıldık. Elazığ’ın İrfan tasavvuf ilim merkezi olması, insanın güzel olması her zaman bize gurur veriyor. Bizim aynı zamanda esin kaynağımız oluyor” şeklinde konuştu.

“GENÇLİĞİMİZE ÖĞRENCİLERİMİZE GÜVENMEMİZ LAZIM”

Gençlere seslenen Bekiroğlu,  “gençlere öğrencilerimize güvenmemiz gerek” diyerek “ Biz bir miktar yaşı ilerleyen aslında bu tarih boyunca kullanılmış ifade. Ne oluyor gençlik nereye gidiyor. Bu sorulara hiç gerek yok. Gençliğimize öğrencilerimize güvenmemiz lazım. Çok iyi gençlerimizin olduğunu görüyoruz. Eksiklik görmek istersek her zaman bir eksiklik görürüz. İkincisi de her zaman işi biz yapmaya çalışmamalıyız. Gençlere alan açmaya çalışmalıyız. Yetki vermeliyiz. Bazı yanlışlar ve eksikler yapmasına da göz yummalıyız” diye kaydetti.