Uzun bir süre kapalı olan düğün salonları normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yeni tedbirlerle birlikte yeniden hizmet vermeye başlamıştı.

HALAYA İZİN YOK!

Yapılacak düğünlerde tedbirlerin başında, oyunlar ve halaylar yer alıyordu. Sağlık Bakanlığı sadece gelin ve damadın oynamasına müsaade edildiğini açıklarken kesinlikle halaya izin verilmeyeceğini belirtmişti.

ELAZIĞ’DA UZUN HALAY KUYRUKLARI OLUŞTU

Elazığ’da bazı düğünlerde bu kurala riayet edilirken bazı düğünlerde ise şehirdeki artan vakalara rağmen kurallara karşı uzun halay kuyrukları oluşturuldu.

BAZI DÜĞÜNLERDE KURALLARA UYULMUYOR

Elazığ’daki bazı düğünlerde davetlilerin kol kola girerek halay çektikleri görüldü. Özellikle düğünlerden çekilen videolar bu kuralara neredeyse hiç uyulmadığını gösterdi.

ELAZIĞ KAMUOYUNDA TEPKİYLE KARŞILANDI

Düğünlerdeki halay kuralına uyulmaması ise Elazığ kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılandı. Bazı görüntülerin sosyal medyaya düşmesi üzerine Elazığlılar kuralları çiğneyenlere tepki gösterdi.

DENETİMLER ARTIRILMALI

Birçok Elazığlı aylardır eve kapandıklarını aynı zamanda sıcaklarla da mücadele ettiklerini belirterek Elazığ’daki denetimlerin artırılmasını talep etti.

Öte yandan kurallar yüzünden düğünlerini ertelediklerini ifade eden çiftler ise “bizim günahım neydi? Madem kurallara uyulmayacaktı biz de düğünlerimizi iptal etmeseydik” dediler.

MALATYA’DA BİR DÜĞÜNDE 19 KİŞİYE VİRÜS BULAŞTI

Ayrıca komşu şehir Malatya’da bir düğünde koronavirüs bir çok kişiye bulaşmış Malatya Valisi Aydın Baruş yaptığı açıklamada, “İlimizde bir düğüne katılanlar arasında 19 pozitif vaka tespit edildi. Özellikle düğün ve cenaze gibi toplu bulunulan alanlarda uzun süre kalmamaya dikkat edelim. Maske, mesafe ve temizlik çok önemli” demişti.

Sosyal Medyadaki Bazı Tepki Paylaşımları