Elazığ’dan yola çıktılar, Suriye’nin Halep kentinde yardım bekleyenlere umut olacaklar.

Diyanet Vakfı tarafından başlatılan “Halep’te insanlık ölmesin” adlı yardım kampanyası kapsamında Elazığ’da bebek maması ve undan oluşan üç tır yardım, il Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından uğurlandı.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “ Türkiye Diyanet Vakfımız tarafından ‘Halep’te insanlık ölmesin’ diye başlatılan kampanyamız devam ediyor. Elazığ’dan devamlı bu kampanyayla ilgili duyarlı olduk. Bugünde yine aynı kampanya çerçevesinde Halep’e çocuk maması ve un gönderiyoruz. Özellikle dünyanın sessiz kaldığı çocukların kadınların yaşlıların acımasızca öldürüldüğü kimyasal silahların kullanıldığı ve bütün dünyanın gözünü yumduğu bir olaya bir trajediye bir drama, Türkiye halkları, Müslümanları sessiz kalamazdı. Özellikle Elazizimiz bu konuda daha duyarlı olarak sessiz kalmadı ve onlara en azından kardeşlik duygusu içinde bu tür yardımlarını göstererek kardeş olduklarını belgelemiş oluyorlar” ifadelerini kullandı ve yardımseverlere teşekkürlerini bildirdi.

İlerleyen günlerde yardımların devam edeceğini bildiren Sarıkaya, “Halep’e destek olmak isteyen vatandaşlarımız 5601’e halep yazarak, 10 liralık bağışta bulunabilecekler” dedi.