Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, hafta sonu gerçekleştirilecek Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesinde otobüslerin ücretsiz olacağını ve davulunda sınav öncesindeki gecelerde çalınmasının yasaklandığını bildirdi. 

Gençlerin geleceklerini belirleyecek önemli sınavın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için gerekli tedbirleri alındığını aktaran Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz," Öğrencilerimizin uyku düzenini bozacak, stres oluşturacak ve başarılarını olumsuz etkileyebilecek sahur davulunun 10-11 ve 17-8 Haziran tarihleri öncesinde çalınmasını durdurduk. Bu günlerin haricinde sahur davulcusu uygulaması devam edecek. Bu uygulamaya tüm hemşerilerimizin de saygı duyacaklarına inanıyorum"dedi.

LYS'ye girecek öğrenciler için sınav yerlerine sorunsuz ulaşmalarını sağlamak adına otobüs hatlarındaki sayıları artırdıklarını açıklayan Başkan Yanılmaz," Bununla da kalmayıp sınav yapılacak olan 10 Haziran Cumartesi ile 11 Haziran Pazar günü belediyemize ait olan resmi otobüslerimiz tüm halkımıza 07.00 ile 15.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek. Sınav bölgelerinde, öğrencilerimizin dikkatlerini dağıtan iş makinesi, inşaat çalışmaları ya da gürültü oluşturan çalışmaları sınav saatleri arasında tümüyle durduracağız. Ulaşım, gürültü ve sınavda dikkatleri dağıtacak tüm olumsuzluklar için 153 beyaz masa birimize bildirilmesi halinde çıkacak olumsuzluklar da giderilecek"diye ifade etti.

Elazığ'dan Türkiye birincileri çıkmasını arzu ettiklerini anlatan Başkan Yanılmaz, sınava girecek tüm öğrencilere başarı diledi.