ABD'nin Kudüs'te İsrail Büyükelçiliği açması kararı sonrası Filistin halkı sokağa döküldü.

Protestolara karşılık İsrail askerleri gerçek mermiler kullanarak katliam yaptı. 59 Filistinli yaşamını yitirdi. 2 bini aşkın Filistinli ise yaralandı.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümet ve muhalefet İsrail'in tutumunu kınadı.

“FİLİSTİNLİLERİN ÜZERİNE BİR KEZ DAHA ÖLÜM YAĞDIRILDI”

Fırat Üniversitesi Senatosu da kınama mesajı yayımlayarak Filistinlilerin üzerine bir kez daha ölüm yağdırıldığını belirttiler.

Fırat Üniversitesi Senatosu kınama mesajında, “Dün gece itibariyle İsrail terör devletinin yeni bir katliamıyla daha karşı karşıyayız. Başta ABD olmak üzere batılı ülkelerin cesaretlendirilmesiyle zulüm iştahı daha da kabaran İsrail silahsız ve sivil Filistinlilerin üzerine bir kez daha ölüm yağdırdı. ABD Başkanı Trump’ın trajikomik olarak sarfettiği “sözde barışa hizmet edecek,” Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve Büyükelçiliğin taşınması kararı, insanlıktan nasibini almamış İsrail’in yeni bir katliama imza atmasına zemin hazırlamış oldu. Onlarca yıldır gayri hukuki ve gayri insani yöntemlerle, Filistinlilerin kanı üzerinden, yürüttüğü Kudüs’ü Yahudileştirme ve işgale “uluslararası meşruiyet” kazandırma oyunları, Başta Ülkemiz olmak üzere “haklı Filistin davasına” destek veren ülkelerin gayreti ile bozulacaktır. Biz Fırat Üniversitesi olarak, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı devlet terörünü, soykırımı ve katliamı lanetliyoruz. Başta BM olmak üzere, Sağduyulu Yahudi, Hristiyan ve Müslüman devlet ve toplumları, İsrail’in katliamlarına dur demeye çağırıyoruz” ifadeler kullanıldı.