El Aksa Platformu tarafından Gazze Diriliş Buluşması isimli bir program düzenlendi.

Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesinin destekleri ile organize edilen, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen programda Nurettin Yıldız, Dr. Abdüllaziz Kıranşal ve Prof. Dr. Halis Aydemir’in konuşmacı oldu.

Din İşler Yüksek Kurulu Üyesi, Darussuffa Akademisi Başkanı Prof. Dr. Halis Aydemir, en tehlikeli durumun Filistin’de yaşananlara kayıtsız kalan toplulukların olması olduğuna dikkat çekti.

Din İşler Yüksek Kurulu Üyesi, Darussuffa Akademisi Başkanı Prof. Dr. Halis Aydemir: “Böyle bir vahşetin olduğu bir yerde bir kimsenin nemelazımcı takılması kendi tarafını zulme karşı seçmekte duyarlı olmaması ve bununla da ben yapmıyorum ki bu zulmü diye sanki bu meseleden hiçbir yükü yokmuş gibi sanması. Biz zulmü biz işlemiyoruz diye zulümden kendimize hiçbir pay yokmuş gibi hayatımıza devam edemeyiz. Bir maddi imkânlarımızla Gazze'deki insanlara destek vermemiz. İkinci başlık ne olabilir yine mânii bir konu. Bunların dev şirketleri var. Bunların mallarını boykot edelim yemeyelim içmeyelim kullanmayalım, uzak duralım. Yetmez etrafımızdaki insanlar da bunu hatırlatalım. İnsan ciğeri yandığı zaman dua eder dert edildiği zaman dua eder.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Halis Aydemir, toplumun bilinç seviyesinin artması ile İsrail’in rahatsız olabileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Halis Aydemir: “Türkiye topluluğu burada işlenen katliamına kadar duyardı diye baktıkları zaman kayda değer ciddi bir duyarlılık görmüyorlar. Onların gözüyle girerseniz sosyal medya hesaplarına bakanlarına vesaire Türkiye'nin başındakiler biraz bize gıcık onlardan da bir kurtul Türkiye hiç ayağınıza dolaşacak bir ülke değil. Bu duyarlılığın artması yani şöyle yüzde 50'leri aşması 60-70'lere yükselmesi onları rahatsız edecektir.” dedi.

İslami Araştırmalar ve El Aksa Platformu adına söz alan Evrensel Kur'an İlimleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hafız Emrah Seçer,  Her zalimin, siyonistin günün sonunda hüsrana uğrayan taraf olacağını söyledi. 

El Aksa Platformu adına söz alan Evrensel Kur'an İlimleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hafız Emrah Seçer: “Biz o zalimlerden sonra sizi bu yeryüzüne yerleştireceğiz. Her zalim, Her Siyonist hüsrana uğrayacaktır. Allah’ın izni ile.” dedi.

Açık Öğretim 1. Dönem Sınavları Elazığ’da 20-21 Aralık’ta Yapılacak
Açık Öğretim 1. Dönem Sınavları Elazığ’da 20-21 Aralık’ta Yapılacak
İçeriği Görüntüle

Dr. Abdulaziz Kıranşal, 7 Ekim’den bu yana İsrail’i korkutacak bir kalabalığın Türkiye’de bir araya getirilemediğini ifade ederken, İslam ülkelerinin üzerine düşen sorumluluğu almadığı için Filistin’de zulmün devam ettiğini kaydetti.

Dr. Abdulaziz Kıranşal: “7 Ekim Aksa Tufanı başladı başlayalı birçok programa katıldık birçok hocamızla görüşüyoruz ama ben de Halis hocam gibi düşünüyorum yani o yoğunluğu maalesef yakalayamıyoruz. Siyonizm’e tehlike arz etmek zorundayız bugün 57 İslam ülkesi Siyonizm’e zerre kadar tehlike arz etmediği için Siyonist İsrail bütün katliamlarına 595 gündür devam ediyor. Bize boykot dediler yaptık miting dediler yaptık kınama dediler yaptık Eylem dediler yaptık dua edin dediler ettik bu saatte sonra Gazze’nin vebali Müslüman ülkelerin boynundadır.” dedi.

Nureddin Yıldız programa hazırlanan bir video ile katıldı. Yıldız, Allah’a iman edenlerin sonunda mutlaka kazanacağını dile getirdi.

Nureddin Yıldız: “Bir arada bulunacağımız günler yakındır. Biz iman ediyoruz ki dün Allah’ındı Bugün Allah’ındır yarınlarda Allah’ındır. Allah'a İman edenler bir süre sınanacaklar. Ama sonunda kazanacaklar. Hem dünyada hem Allah’ın huzurunda kazanacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Program konuşmaların ardından ilahilerle devam etti.