2014 Yılı Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde bağımsız olarak Alacakaya Belediye Başkanı seçilen Başaran Yaşlı Ak Parti’ye katıldı.

Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın sonunda Ak Parti’ye geçen Alacakaya Belediye Başkanı Başaran Yaşlı’ya parti rozeti takıldı.

Başkan Yaşlı’ya parti rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

BAŞKAN GÜRGÖZE EŞLİK ETTİ

Rozet takımı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze de eşlik etti.

Konuyla ilgili daha sonra açıklama yapan Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından, partimize katılan Alacakaya Belediye Başkanımız Başaran Yaşlı'ya parti rozetimizi taktı” dedi.

 

BAŞKAN YAŞLI; “ÇOK MUTLUYUM”

Alacakaya Belediye Başkanı Başaran Yaşlı ise “Ak Parti ailesinin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu onuru bana yaşatan başta İl Başkanıma Milletvekillerime ve halkıma çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

BAŞARAN YAŞLI KİMDİR?

1981 yılında Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimlerini Elazığ'da tamamlayan YAŞLI, Üniversite öğrenimini; Ankara Bilkent Üniversitesi Turizim bölümü (2001-2005) ve İstanbul Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık bölümünü  (2008-2013) tamamladı. (2000-2001) ve (2005-2006) yılları arasında Amerika Newyork Fairlich Dickons Üniversitesinde dil eğitimi aldı.

(2005-2008) yılları arasında Alacakaya Mermer Fabrikasında ihracat müdürlüğü yaptı. (2006-2007) yılları arasında Çin'in bir çok şehrinde iş gezisinde bulundu.2014 Yılında Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde Alacakaya Belediye Başkanı seçildi.

Halen Alacakaya Belediye Başkanlığı görevine devam etmekte…