E-Twinning projesi olan “EVDE DENEYİN” projesi ile öğrenciler evde bulundukları pandemi dönemini fırsata çevirerek deneylerini evlerinde yapıyor.

11 Ülkenin ortaklığı ile yürütülen projede Türkiye’den Elazığ, Samsun, Ordu, Antalya, Hatay ve Diyarbakır illeri yer alıyor.

Elazığ'da da Sivrice, Palu Kovancılar ve Merkez ilçelerindeki dört okul projede içerisinde çalışmalara yürütüyor.

Proje kapsamında öğrenciler pandemi süresi boyunca evlerinde her hafta farklı deneyler ve etkinlikler tasarlayarak, fen dersinin hayatın her anında olduğunun farkına vardılar. Proje ile öğrenciler hem yurt içi hem de yurt dışındaki katılımcı öğrenciler ile tanışma ve ortak etkinlikler yapma fırsatı buldular.

AVCI: DE ÖĞRENMENİN SADECE OKULDA OLMADIĞINI FARK ETTİK

Kovancılar İsmet Paşa Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Merve ŞANLI AVCI, "projemiz ile öğrenciler pandemi süresince hem eğlenerek öğrenme fırsatı buldu hem de öğrenmenin sadece okulda olmadığını fark etti. Öğrencilerimizin projeye olan ilgileri projemizin faydalı olduğunu bizlere gösterdi. Bu süreçte bizlere destek olan okul idaremize velilerimize teşekkür ediyoruz ayrıca proje hatırası olarak öğrencilerimize de teşekkür belgesi hazırlıyoruz" dedi.

Proje kurucularından Kübra KARATAŞ bu Proje ile öğrencilere okul dersleri dışında dijital yeterlilik, planlama ve farklı web araçlarını kullanma yeterliliği kazandırıldığını ifade etti.