Kadın Ve Sendika Çalıştayı Düzenlendi

Fırat Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Projesi kapsamında Kadın ve Sendika Çalıştayı düzenlendi.

Kadın Ve Sendika Çalıştayı Düzenlendi

Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma ve Endüstri İlişkileri Bölümü adına hazırlanan Avrupa Birliği Projesi kapsamında Kadınların sendikal hareketlerine ilişkin çalışma hayatlarının değerlendirilmesi ile ilgili Kadın ve Sendika Çalıştayı düzenlendi.

DEMİREL: PROJE AVRUPA BİRLİĞİ TARAFINDAN ONAYLANDI

Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Hatice Gökçe Demirel, Proje ile ilgili bilgi vererek, “Bu proje Avrupa Birliği tarafından onaylandı, projemizin üç tane ayağı bulunmakta birincisi önce ilde ki genel olarak kadınların sendikalarda yaşadıkları problemler, sendikalarla ilişkileri, kadınlar sendikalara üye olurken kendi problemlerini ifade edebiliyorlar mı gibi başlıklarla bunlara ilişkin bölgede bir değerlendirme raporu sunmak adına öncelikle bir çalışma gerçekleştirilecek” ifadelerine yer verdi.

UZUN: TÜRKİYE’DE KADININ SENDİKALAŞMA ORANI YÜZDE 7

Doç. Dr. Hasan Uzun, Türkiye’de kadının sendikalaşmasının kadını iş hayatından başladığını belirterek, “Türkiye’de kadının sendikalaşması sürecinin tartışılması aslında kadının iş hayatından başlar Türkiye’de kadının sendikalaşma oranı yüzde 7 bu korkunç derecede düşük bu noktada gereğinden fazla gayret sarf ederek bizde bu eksikliği tespit ederek sizden yardım istiyoruz” diye konuştu.               

              

EFE: YÖNETİMDE KADINLARIMIZIN SAYISI YOK DENECEK KADAR AZ

Türk Eğitim Sen Başkanı Talat Efe, Burada kadınlarımızın sendikalaşma anlamında üyeliklerinin artması ve oranlarının yükselmesi lazım diyerek, “Kendimi de eleştirerek söyleyeyim yönetimde kadınlarımızın sayısı yok denecek kadar az, kadınlarımızı alt birimlerde görevlendiriyoruz üst yönetimlerde kadın arkadaşlarımız yok. Elbette ki sendikaların zorluklarını mazeret olarak kabul edebiliriz ama buna kesin çözüm olarak yasayla kotanın getirilmesi lazım” açıklamalarında bulundu.  

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay oturumlarla devam etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2022, 12:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137