F.Ü Diş Hekimliği uygulama ve araştırma hastanesi 1 yılda kapısını 24 bin hastaya açtığını söyleyen F.Ü Diş hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Doğan “Atandığımın günden beri başta Diş Hekimi Fakültesinin Eğitim Bölümünü kurduk. Şuan da 4 yıldır hizmette ve öğrencilerimiz 4. Sınıfa geçti. İki yıldır da Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Fakültesini hizmete soktuk. İkinci yılında hizmetinde. Yeni kurulmuş bir hastane olmasına rağmen oldukça özverili çalışmaktayız. Bu işe başlarken 3- 5 öğretim görevlisi arkadaşımız ile başladık. Şuan da 16 tane öğretim görevlisi. İki tane uzman arkadaşımız bulunmakta. 18 kişilik ekibimiz ile hizmetimize devam etmekteyiz. 20 tane de asistan arkadaşımız var bunlar da bize ciddi fayda sağlıyor” ifadelerine yer verdi.

“KESİNLİK İLE ÜCRET ALMAMIZ ZORUNLU DEĞİL”

Günlük hasta kapasitemiz 350’yi buluyor diyen F.Ü Diş hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Doğan, vatandaşların en çok merak ettiği hastane ücretli midir sorusuna da cevap vererek “ Günlük ilk defa gelen hasta kapasitemiz 120 civarında. Bazen bu 130 yada 140 buluyor. Yaklaşık 150 – 200 tane de kontrolü hastamız var. Yeni kurulmuş bir fakülte olmamamıza rağmen epeyi hasta baktığımızı söyleyebiliriz. Biz resmi bir kurum olduğumuz için Sosyal Güvenlik Kurumunun belirlediği bir tarife var. Ama SSK’nın belirlediği hizmetler dışında onlardan kanuni olarak ücret almak zorundayız. Örnek verecek olursak bir protezin daha gelişmiş durumunda ücret almak zorundayız. SSK’nın karşıladığı çerçevesi belirlenmiş olan konularda kesinlik ile ücret almamız zorunlu değil. Biz dışarıda ki arkadaşlarımız ile rakip değiliz. Hizmet yarışında onlar ile birlikte hareket ediyoruz. Biz şuan da 4 sınıf ımplant kullanmaktayız. Dışarı ile kıyasladığımız da bizim ımplantlar %35 ya da %40 daha iskontolu bu işlemi yapmaktayız” diye kaydetti.

YAPAMAYACAĞIMIZ İŞLEM YOK”

Randevu sisteminde vatandaşların sıkıntı yaşadığını ancak ellerindeki kısıtlı imkânlardan dolayı ileri bir tarihe randevu verdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Doğan, yeni bir diş hastanesi kurulana kadar bu sıkıntıların devam edeceğini söyleyerek “ Burası 3. Basamak olduğu için dişe müdahale edilmesi gereken bütün hastalara müdahale ediliyor. Bizim sevk etmemiz gereken bir durum yok. Sadece diş teli durumunda hizmet veremiyoruz. O bölüm de hocalarımız şuan da mevcut olmadıklarından dolayı o bölümde sınıfımız var. Onun dışında diş cerrahisi bölüm de her türlü işlemi yapabiliyoruz. Bizim yapamayacağımız işlem yok. Her türlü müdahaleyi rahatlık ile yapabiliyoruz. Gönül ister ki bütün hastalarımızın işlemini hemen yapıp göndermek. Ama imkanlarımız kısıtlı olduğu için maksimum düzeyde hasta bakamaya çalışıyoruz. Bu neden ile sitemkar şekilde bizim ile konuşuyorlar Neden randevularımız uzun sürüyor. Biz hiçbir zaman bir hastamıza randevu vermekten hoşnut değiliz. Ama imkanlarımız kadar çalışıyoruz. Yeni bir Diş Hekimliği Hastanesi Kuruluncaya kadar bu sıkıntılar devam etmek zorunda.