Merkeze bağlı Selli köyünde hizmet veren Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakım Evi’nde 3 gündür su ve elektriğin olmadığı iddia edildi.

 

3 GÜNDÜR SU VE ELEKTRİK YOK

Vatandaşların tatile giderken evcil hayvanlarını teslim ettiği Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakım Evi’nde 3 gündür elektrik ve suyun olmaması hayvan severlerin tepkisine neden oldu.

Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakım Evi’nde elektrik ihtiyacı 3 gündür jeneratörlerden, su ihtiyacı ise dışarıdan takviye getirilen sulardan sağlanmaya çalışılıyor. Ama hayvan severler özellikle su konusunda yetersiz kalındığını sorunun devam etmesi halinde hayvanların daha fazla mağdur olacağını ifade ediyorlar.

“DÖRDÜNCÜSÜNÜ ELAZIĞ’DA AÇTIK”

Merkeze bağlı Selli köyü sınırlarında 30 dönüm arazide kurulan hayvan hastanesi ve geçici bakımevi Ocak ayında hizmete başlamıştı. O dönemde Hayvan Hastanesiyle ilgili olarak açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Türkiye'de bu özelliklerde 3 tane hayvan hastanesi var ve dördüncüsünü burada açmış bulunuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

“EVCİL HAYVANLARA OTEL KALİTESİNDE HİZMET”

Hayvan Hastanesi ayrıca hayvanlara otel hizmeti olarak da sunuluyor. Başkan Yanılmaz, “Hayvan otelimizde evcil hayvanları geçici süreyle misafir etmiş olacağız. Hayvan sahipleri de rahatlıkla gitmek istedikleri yere gidecekler, tatillerini yapacaklar. Evde besledikleri evcil hayvanlarına da emin ellerde ve güvenli bir yerde otel kalitesinde hizmet vermiş olacağız” demişti.

“BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALMIŞTI”

Öte yandan Elazığ Belediyesi’nin iddialı projeleri arasında yer alan Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakım Evi projesi 2016 yılında “Altın Kentler Yarışıyor” yarışmasında “En İyi Sağlık Projesi” alanında birincilik ödülü almıştı.