İl Protokolü, Siyasi Parti temsilcileri ve STK'lar bayram mesajı yayımladı

Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Rahmet, merhamet ve bereket ayı mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak, milletçe muhabbetle kucaklaştığımız bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu vesileyle, sizleri en kalbi duygularımla, sevgi ve saygıyla selamlıyor; mübarek Ramazan Bayramınızı can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bayramlar; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının içtenlikle dile getirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların yerini muhabbete bıraktığı müstesna günlerdir. Gelişiyle bizlere rahmet, bereket ve huzuru yaşatan bayramın, bilhassa İslam coğrafyasında, savaş ve yoksulluk içinde, umutsuzluk içinde, göz yaşları içinde yaşamak durumunda olan başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere bütün Müslümanların yaralarına merhem olması için tüm kalbimizle dua ediyoruz. Bu duygularla mübarek Ramazan Bayramı’nın, gönüllerimize ferahlık, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini Yüce Rabbim ’den niyaz ediyorum” dedi.

1712649779 Vali Toramann

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı Ramazan Bayramı mesajında;

“Bir ay boyunca bir büyük kardeşlik iklimini, dayanışmayı ve kaynaşmayı, yardımlaşmayı hep birlikte yaşadık. Şehrimizde, mahallemizde, akrabalarımızla, komşularımızla, kardeşlerimizle, ihtiyaç sahipleriyle, ekmeğimizi, suyumuzu bölüştük. Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazanı Şerif’in sonuna gelerek hamdolsun, millet olarak sevgiyle, muhabbetle kucaklaşacağımız bir bayrama daha kavuştuk. Bayramlar, Rabbimizin bir nimeti olmasının yanı sıra, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, kardeşlik ahdimizi yenilemek için de önemli bir fırsattır. Özünde var olan değerlerle, herkese insani sorumluluklarını hatırlatan bir yönü olan bayram günlerinin, gönül ve ruh birliği içinde maneviyatına uygun şekilde değerlendirilmesini yürekten diliyorum. Millet olarak nice zorlukları birlik- beraberlik yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla aştık. Yaşadığımız bu günleri de tedbir ve tevekkülle, istişare ve sağlam bilgiyle, sağduyu ve basiretle, ilimle bilgiyle, hikmetle, sabır ve dua ile atlatacağız inşallah. Ramazan Bayramının manevi ikliminin herkesi kuşatmasını, milleti iyilikte, doğrulukta ve hayırda buluşturmasını, bayram bereketinin kalplerimizi coşturmasını, umutlarımızı yeşertmesini, ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış, huzur, istikrar getirmesini, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların sona ermesini bizlerin de birliğine, beraberliğine, kardeşliğine vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu duygularla değerli Halkımızın, milletimizin tüm İslam âleminin, Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

Whatsapp Image 2023 10 12 At 08.38.44

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Kıymetli hemşehrilerim, oldukça yorucu ve yoğun bir seçim sürecini hem biz siyasetçiler hem de siz halkımız yaşamış olduk. Ülkemiz adına iyi bir süreci geride bıraktığımızı düşünüyorum. Güzel ve hayırlı günlerin çok daha yakın olduğuna artık inancımız tam. Mübarek Ramazan Ayı’nın da sona ermesiyle birlikte Ramazan Bayrımı’na erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu doğrultuda tüm halkımızın Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bayramın sevgi ve kardeşlik bağını güçlendirmesini, ülkemize, şehrimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Gürsel Eroll

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Bir yanda Mübarek Ramazan ayının bitimiyle hüzünlenip manen burukluk yaşıyorken, diğer yanda bayram günlerine vasıl olmanın huzuruyla, umuduyla ve sevinciyle yüreklerimiz çarpmaktadır. Bayram, kırgın gönülleri buluşturan kardeşlik havzası, dargın ve küskün bedenleri kavuşturan barış vahasıdır. Çatık kaşların, asık yüzlerin, soğuk bakışların, sıkılı yumrukların bayramın sıcaklığıyla, bayram günlerinin esenlik ve erdemiyle tasfiye ve telafi edilmesi samimi dileğimdir. Bayram sabrın mükafatı, sağduyunun münasebeti, samimiyetin müessesi, saadet ve selametin mümtaz bir dönemidir. Hepsinden ve her şeyden evvel bayram milli ve manevi kucaklaşmanın müstesna bir müjdesidir. Bayram günleri bu birlik ve kardeşliği daha da pekiştirip temellendirmektedir. Aynı zamanda bayram günleri barış ve huzurun, hürmet ve muhabbetin parlayan meşalesidir. Bizim hem bayramımız bir hem de bayrağımız birdir. Bunun yanında millet olarak vatanımız bir, milletimiz bir, devletimiz bir, kıblemiz bir, sevincimiz bir, kederimiz bir ve aynıdır. Bu düşüncelerle öncelikle kahraman şehitlerimizi rahmetle, hürmetle anıyor; şehit analarımızın, şehit babalarımızın ve şehithemşehrilerimin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor; bu af ve mağfiret gecesinin ülkemize, İslam alemine ve bütün insanlığa iyilik, güzellik ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

1712650017 344985090 914659006258587 4548464556767160741 N

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Rahmet ve mağfiret iklimiyle yaşamımızı kuşatan Ramazan ayının ardından umutlarımızın ve sevinçlerimizin tazelendiği bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl da Ramazan ayı süresince hemşehrilerimizle bir ve beraber olduk, Ramazan ayının manevi iklimini paylaşarak aramızdaki gönül bağlarımızı güçlendirmenin huzurunu yaşadık. Ramazan ayının ardından bizleri sevdiklerimizle birlikte bir bayrama daha ulaştıran Rabbimize hamdolsun. Elbette bayramlar; birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirdiğimiz, yüreklerimizin sevgiyle birleştiği müstesna günlerdir. Küskünlüklere, dargınlıklara son verdiğimiz, büyüklerimizin hayır dualarıyla huzur bulduğumuz, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi sevindirdiğimiz güzel bir bayram geçirmemizi temenni ediyorum. Başta kıymetli hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Şahi̇n Şeri̇foğullari

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Huzur ve bereketin doyasıya yaşandığı, rahmet, mağfiret ve cömertliğin vesilesi olan Ramazan Ayı’nı tamamlayıp Bayrama kavuşmanın mutluluğunu millet olarak hep birlikte yaşıyoruz. Bir milleti kaynaştıran en önemli unsurların başında gelen ve toplumsal yaşamda önemli yeri bulunan bayramlar; insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı, mutlulukların paylaşıldığı, sevgi ve saygının arttığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, herkesin birbirine hoşgörü ile baktığı, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerimizdir. Bu bayramında sevinç ve kederlerimizin paylaşılması suretiyle, milletçe birlik ve beraberliğimizin pekişmesine, kardeşliğimizin gelişmesine katkı sağlaması en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta Fırat Üniversitemizin öğrencileri, akademik ve idari personelleri olmak üzere Aziz Milletimizin ve İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutluyor; bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, herkese sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.

Whatsapp Image 2024 04 09 At 21.16.47

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Bir tarafta Ramazan’ı uğurlamış olmanın hüznü, diğer tarafta da insana ait tüm güzelliklerin sembolü olan bayrama ulaşmanın sevinci kalplerimizi dolduruyor. Bayramın, ülkemiz, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için barışa, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum. Bayramlar, birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz, ezelden ebede giden kardeşliğimizi yenilediğimiz müstesna günlerdir. Bayram vesilesiyle, annelerimiz, babalarımız ve akrabalarımızın yanında; yetimleri, öksüzleri, şehit çocuklarını ziyaret etmeyi, onların da gönüllerini almayı lütfen ihmal etmeyelim. Rabbim’den içinde bulunduğumuz mübarek günler hürmetine, ülkemizin ve milletimizin önünü açmasını, ufkunu aydınlatmasını niyaz ediyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Ramazan Bayramımız mübarek olsun.” Dedi.

Şerafetti̇n Yildirim

Elazığ 23 ve 24. Dönem Milletvekili ve Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu Ramazan bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: “Aziz hemşehrilerim, Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem azabından kurtuluş olarak müjdelenen kutlu bir ayın, Ramazan-ı Şerif’in sonuna gelmenin hüznünü yaşıyor, bu kutlu zamanların tekrarını yaşamayı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Bu bayrama şüphesiz, yeryüzünde ve ülkemizde olumsuz birçok tablo ile girmekteyiz. Öyle ki boğazımızın düğümlendiği, hüzün ile sevincin karışık yaşanacağı buruk bir bayram yaşayacak olmaktan dolayı kederliyiz. Zira yanı başımızda Gazze’de dünyanın en aşağılık ve vahşi soykırımı devam ediyor. Katil siyonist vahşilere karşı hiçbir şey yapamıyor ve adeta dişimizi sıkmış bir şekilde devletimizin ve dünya devletlerinin bir adım atmasını bekliyoruz. Mübarek Ramazan Bayramı’nın, tüm İslam Alemi’nde yeni bir aydınlanmaya ve uyanışa vesile olmasını Rabbim’den diliyorum.  Öte yandan mutluluğun ve sevincin kaynağı olan bu Mübarek Ramazan Bayramı’na girerken ülkemizin ve şehrimizin mevcut ekonomik düzlemde büyük bir sancı yaşadığını görüyor, boynu bükük evlatlarımızın bayram heyecanından uzak kalmasına ayrıca efkârlanıyoruz. Kuşkusuz Ramazan Bayramı, birlik ve beraberlik ruhunu canlandıran, insanların birbirine daha çok kenetlendiği bir zaman dilimidir. Bu bayram, sadece sevdiklerimizle bir araya gelmek değil, aynı zamanda ihtiyaç sahibi olanlara destek olmak, yardımlaşma ve paylaşma duygularını güçlendirmek için bir fırsattır. Bu vesileyle, Ramazan Bayramı'nın şehrimiz, ülkemiz ve tüm dünya için bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyor, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmelerini diliyorum.”

Faruk Septi̇oğlu

MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “On bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif’i uğurlamaya hazırlanırken, Kadir Gecesi’ne erişmenin heyecan ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Tövbe kapılarının sonuna kadar açık olduğu bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun daha da artması için yüce Allah’ın bizlere sunduğu eşsiz fırsatlardan biridir. Mübarek Kadir Gecesi’nde olduğu gibi, yaşanılan bu manevi iklim; bundan sonra da aynı duygularla devam etmeli, geçmişte yaptığımız hatalarımızın bir daha tekrarlanmamasına gayret gösterilmeli; dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine sevgi, saygı ve kardeşlik hâkim kılınmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm ve barış içinde geçireceğimiz bu bayramın, ülkemize ve tüm İslam âlemine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyor, tüm hemşehrilerimin bayramını en içten duygularımla kutluyorum.” Dedi.

Yunus Bal

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Ramazan ayına veda ederken buruk bir sevinçle Ramazan Bayramı’nı karşılıyoruz. Gündüzlerini, oruçlu geçirip Kur'an tilaveti ve mukabele sünnetiyle süslediğimiz; gecelerini teheccüd namazı ve sahur ile bereketlendirdiğimiz gönüllerin sultanı mübarek Ramazan-ı Şerifleri geride bırakmanın hüznünü yaşarken, aynı zamanda da kıymetli ve bereketli bir ayın bitiminde bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşmanın buruk sevinci içindeyiz. Bayramı en güzel şekilde ihya edecek olsak da çocukların açlıktan öldüğü, gece gündüz demeden üzerlerine bombalar yağan Gazze'yi ve uzun yıllardır Çin'in muhasarası altında tutulan mazlum Uygur Türklerinin çektikleri acılar da bizleri derinden üzmekte ve düşündürmektedir. Bu mübarek bayramda, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek, sevgi ve hoşgörüyle dolu bir atmosferde bir araya gelirken, dünyanın dört bir yanında yaşanan zulüm ve acıları da göz ardı etmemeliyiz. İnsanlık adına yaşanan her türlü haksızlık ve zulme karşı durmalı, mazlumların yanında olmalıyız. Bayramlar, birlikte paylaşmanın, sevgi ve saygıyla kenetlenmenin, yardımlaşmanın ve dostluğun en güzel ifadesidir. Ancak, bu bayramda sadece sevdiklerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşamakla kalmayıp, çevremizdeki insanlara da hoşgörü ve yardım elini uzatmalıyız. Unutmayalım ki, birlikte daha güçlüyüz ve insanlık için birlikte mücadele etmeliyiz. Huzuryakınlarımızın bayramını gönülden kutluyorum. Gazilerimize en iyi dileklerimi sunuyor, halen tedavi altında bulunanlara şifa temennilerimle hayırlı bayramlar diliyorum. Nerede yaşıyorsa yaşasın, yurt içinde ve yurt dışında hayatın yükünü omuzlamış değerli vatandaşlarımızın, büyük Türk milletinin, Türk-İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı muhabbetle tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

1712650124 Whatsapp Image 2024 04 08 At 22.33.09

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Bayramlar, millet olarak bütün güzellikleri birlikte yaşadığımız müstesna günlerdir. İnsanlarımızın birbiriyle kaynaştığı,  paylaşma ve dayanışmanın arttığı bu özel günleri millet olarak hep birlikte yaşadık. Ülkemizde yaşadığımız ramazan ve bayram mutluluğuna karşın, Filistin’de yaşanan soykırım ve katliamlar, ramazan ve bayrama gölge düşürdü. Gazze’de akan kanın durmasına, birlik, beraberliğin pekişmesine,  yüreklerin bütünleşmesine, barış, bolluk ve berekete vesile olması dileklerimle hemşerilerimiz ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, hayırlı bayramlar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

İdri̇s Alan

AK Parti MKYK Üyesi ve 26. dönem Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Bizleri bir ve beraber kılan bu manevi atmosferin insanlık için esenlik ve huzura vesile olması temennisiyle, kıymetli hemşehrilerim başta olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum.” dedi.  Paylaşmanın, yardımlaşmanın ve dayanışmanın her zamankinden daha fazla anlam bulduğu ve yaşandığı bir Ramazan ayını tamamlayarak hep birlikte bayrama ulaşmanın huzurunu yaşıyoruz.”
Bayramlar; birlik ve beraberliğimizi en güçlü duygularla yaşadığımız, sevgi, şefkat ve merhamet duygularını en yoğun haliyle hissettiğimiz özel zaman dilimleridir.  Bizleri bir ve beraber kılan bu manevi atmosferin insanlık için esenlik ve huzura vesile olması temennisiyle, kıymetli hemşehrilerim başta olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum” dedi.

Marc Pedoux Tecrübelerini Fırat Üniversitesi Öğrencileri İle Paylaştı Marc Pedoux Tecrübelerini Fırat Üniversitesi Öğrencileri İle Paylaştı

Ömer Serdar

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Mehmet Gül, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ı geride bırakmanın hüznünü yaşarken Ramazan Bayramı’na ulaşmanın sevincini idrak ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimizin ve İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, Yüce Rabbimden tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. YRP MKYK Üyesi Mehmet Gül son olarak geçtiğimiz hafta gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimlerinde Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de Yeniden Refah Partisi’nin rüzgarının estiğini vurgulayarak Elazığ’da çok iyi bir sonuç aldıklarını sözlerine ekledi.  Bayram sonrası Yeniden Refah Partili belediye başkanlarını ziyaret edeceğini belirten Gül, Yeniden Refah kadrolarının mahalli idarelerde destan yazacağını kaydetti.

Mehmet Gül