Zeycan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen Madencilik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesi projesinin tanıtımı yapıldı.

Okul Müdürü Hasan Yılmaz, okul tarafından yürütülen projesinin Türkiye’de desteklenen 37 projeden biri olduğunu söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Sinan Boydak, Organizede iş sağlığı ve güvenliği konusunda hizmet verdiklerini belirterek, Zeycan Yıldırım okulunun doğuş hikayesini anlattı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Ramazan İnce, projenin destekçisi olacaklarını kaydetti.

Kalifiye eleman yetiştirilmesine önem verildiğini belirten Milli Eğitim Şube Müdürü Özgür Güler, Bakanlığın mesleki eğitim alanında yaptığı çalışmalardan bahsetti.

GÜLER: ÖNEMLİ OLDUKLARINI BİR KEZ DAHA KANITLAMIŞTIR

Elazığ İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özgür Güler, “Okullarımız arasındaki başarı farkını, altyapı ve insan kaynağı farkını ne kadar aza düşürür veya eşitlersek mesleki ve teknik eğitimin tercih edilebilirliği de o derecede artacaktır. Öğrencilerimize okullarını ne kadar kabullendirebilirsek başarıları da o düzeyde yükselecektir. Bu kapsamda Mesleki ve Teknik okullarımız salgın sürecinde gösterdikleri büyük başarılarla, üretim kapasiteleriyle ne denli önemli olduklarını bir kez daha kanıtlamıştır. Bugünde burada Elazığ’da önemli bir yere sahip olan madencilik sektörünün gelişmesi, çalışanlarının iş güvenliği alanlarında yine bir meslek lisemiz hazırladığı bu güzel projeyle önemli bir sorunun çözümüne katkı sunuyor” dedi.