TKDK Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Murat Zorluoğlu, KOSGEB Müdürü Şaban Yaşa, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan ile KOSGEB ile kredi anlaşması bulunan kamu ve özel bankaların yetkilileri katıldı.

Toplantıda bir değerlendirmede bulunan Vali Zorluoğlu, banka yöneticilerinden şartların ve prosedürlerin biraz esnetilmek suretiyle kredi bekleyen esnaflara biran önce ödemelerinin yapılmasını beklediklerini söyledi.

Vali Zorluoğlu şunları söyledi, “Malumunuz hükümetimiz sıkıntısı bulunan esnaflarımıza yönelik olarak sıfır faizli bir kredi imkânı getirmiştir. Bu destek ülkemizde ve Elazığ’da esnafımız tarafından heyecanla beklenen bir destek paketidir.

28 Nisan 2017 tarihinde tamamlanması öngörülen faizsiz kredi programı kapsamında, 3 Nisan 2017 Tarihi itibariyle Türkiye genelinde 460.211 işletme bu programdan yararlanmaya hak kazanmıştır. Bu işletmelerden 121.439’u kredilerini kullanmışlardır, 99.653 işletmenin de KOSGEB de onayları tamamlanmış ve bankalardan kullanım beklemektedir.

Elazığ’da da 3366 işletme kredi almaya hak kazanmıştır. Bu işletmelerden 1176’sına kredisini kullanmış olup,  872 işletmenin de KOSGEB’de onayları tamamlanmış ve bankalardan kullanım beklemektedirler.

Bu beklemelerin çok çeşitli nedenleri olabilir, bugün bu toplantıda bu kredilerin daha hızlı ve en fazla sayıda esnafımıza nasıl ulaştırabiliriz konusunu değerlendireceğiz. Tarafların görüş ve önerilerini ele alacağız. Elazığ’da bu krediden faydalanan esnaf oranı başvuru sayısına göre yüzde 35 civarındadır.

Bu kredi devletimiz ve hükümetimiz için esnafımıza sunulan önemli bir destektir. Bu desteğin mümkün mertebe en yüksek oranda kullandırılması bizim için önem arz etmektedir. Bankaların kendi kural ve prosedürlerini saygıyla karşılıyoruz ancak esnaflarımızın, KOBİ’lerin canlanması için bu destek çok önemlidir. Bütün tarafların, özellikle bankaların konuya bu perspektiften yaklaşarak, esnaftan yana takdir ve insiyatif kullanmalarını beklediğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Toplantıda daha sonra KOSGEB tarafından bilgilendirme yapıldı. Banka temsilcileri de görüş ve önerilerini dile getirdiler.