Kovancılar Anadolu Lisesinde Düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında öğrenciler projelerini sergilediler.

Kovancılar Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 proje yarışmasının psikoloji dalında Türkiye 1’incisi oldu.

Psikoloji dalında Türkiye 1.’liğini elde eden Elazığ Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Düzenlendi.

Öğrencilerim resimlerinin de yer aldığı fuarda, hayal güçlerini somutlaştıran öğrenciler birbirinden farklı projeler sergilediler

AKPINAR: TÜRKİYE’MİZE YÖN VERECEKLER

Fuarda öğrencilerin projelerini değerlendiren Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, öğrencilerin ülkenin yöne vereceklerine inandıklarını söyleyerek, “Çok güzel bir proje, program hazırlamışlar. Okul zaten alt yapısı iyi olan bir okulumuz. Bölgemizin elit öğrencilerinin eğitim gördüğü bir okul. Daha öncede ben burada 4 yıl yöneticilik yapmıştım. Okulumuz bu yıl TÜBİTAK’ta psikoloji dalında Türkiye 1’inciliğiin elde etmişti. Ben yavrularımı ödüllendirmiştim, tebrik etmiştim. Bugünde gerçekten çok güzel projelere şahitlik ettik. Özellikle bölgede teknolojiden tutun tarıma, elektriğe, yenilebilir elektriğin tamamını her türlü konulara hemen hemen değinip güzel projeler üretmişler. Bunlar geleceğimizin bilim adamları olacak, geleceğimizin yöneticileri olacak. Ülkemize, ilimize, ilçemize ve Türkiye’mize yön verecek bunlar” dedi.

KAYA: ÇOK GÜZEL PROJELER ORTAYA ÇIKIYOR

Fuarda 10’un üzerinde proje olduğunu kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Kaya, “Öğrencilerin bu tür çalışmalarda olması bizi sevindirdi. Ayrıca Elazığ’da 41 tane proje geçti bu sene. Bu projelerin 5 tanesi ilçemize ait. Geçen sene 6 tanesi ilçemize aitti. 5 tane okulumuzun projesi geçti ve sergileri devam etmekte. Bugün 3’üncüsünü açtık. İnşallah 2 tane okulumuzun da TÜBİTAK projesinin açılışını yapacağız. Aynı zamanda bu okulumuz Türkiye 50’inci yıl okullar arası TÜBİTAK Psikoloji dalında Türkiye birincilimiz oldu. Bu da bizi çok sevindirdi. Gerçekten müdür arkadaşlarımızın, idarecilerimizin, öğretmenlerimizin çok emeği oluyor. Bizde buna çok katkı sağlıyoruz. Sene başında toplantılar yapıyoruz, öğretmenlerimiz koordinatör öğretmenler vasıtası ile bilgilendiriyoruz. Onlarda bu bilgileri öğrencileri ile paylaşıyor. Bu şekilde çok güzel projeler ortaya çıkıyor” diye kaydetti.

DÜZGÜN: ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VE ÇABAYI VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

5 yıldır TÜBİTAK programlarına etkin olarak katıldıklarını ifade eden Kovancılar Anadolu Lisesi Müdürü Cebrail Düzgün, “İlçede bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Son olarak ta TÜBİTAK bölge yarışmasına katıldık. Bölge yarışmasında sıyrılıp Türkiye birinciliğine kadar çıktık. Projelerimiz TÜBİTAK tarafından rağbet gördü. TÜBİTAK’a da teşekkür ediyoruz bu fırsatları gençlerimize verdikleri için. Biz gençlerimizin çalışmalarına önem veriyoruz, değer veriyoruz. Onların çalışmalarını destekliyoruz, öğretmenlerimizin çalışmalarını destekliyoruz. Bu öğrencilerimizde buldukları destekleri fırsata çevirip bunu ülkemize bir değer olarak sunmaya çalışıyorlar. Bunları memleketimiz bir değer olarak sunmaya çalışıyorlar. Bu gençler ileride ülkemize, memleketimize faydalı olabilmeleri için elimizden gelen desteği ve çabayı vermeye çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

YILDIZ: BİRBİRİNDEN GÜZEL KALİTELİ ÇALIŞMALAR

TÜBİTAK İl temsilcisi Murat Yıldız, “Geçen hafta TÜBİAK 4006 çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Bugünde Kovancılar Anadolu Lisemizin çalışmalarını yerinde görmeye geldik. Çalışmalarımızın hepsi birbirinden kaliteli. Okul müdürümüze özellikle, danışman öğretmenimiz özellikle tebrik ediyorum. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu çalışmaların geliştirilerek lise öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmalarına da başvurmalarını temenni ediyorum. Birbirinden güzel kaliteli çalışmalar. İlimiz, bölgemiz, ilçemiz adına hayırlı olur inşallah.

Açılan fuarda Türkiye 1’inciliğini elde eden öğrencilere hediye takdim edildi.