Gün boyu süren yağışın ardından açıklama meteoroloji bölge müdürlüğünden geldi.

“BÖLGEMİZDE KARLA KARIŞIK YAĞMURLARA NEDEN OLACAK”

Meteoroloji Bölge Müdürü Taner Erdoğan, “Bugün sabah saatlerinden bölgemizi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havanın gece saatlerinde bölgemizi terk etmesini bekliyoruz. Bu yağışlı hava özellikle bölgemizde karla karışık yağmurlara neden olacak. Yüksek kesimlerde ise kar yağışı bekliyoruz. Hava sıcaklıkları yağışla beraber mevsim normallerinin altına düştü. Özellikle önümüzdeki günlerde mevsim normallerinin altında bekliyoruz minimum sıcaklıkları. Maksimum sıcaklıklarda ise mevsim normallerinin civarında olacak. Rüzgarın değişik yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette esmesini bekliyoruz. Sabah saatlerinde Güney-Güneybatı yönlerinden esen rüzgar akşam saatlerine doğru Kuzey-Kuzeybatı yönlerine doğru dönmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU SİSTEM SOĞUK HAVASIYLA BERABER GELİYOR”

Vatandaşın merakla beklediği soru Elazığ’a kar geliyor mu? Sorusunu yanıtlayan Taner Erdoğan, “, “Bölgemizde Çarşamba günü olan yağışlar da yüksek kesimlere kar yağışı oldu. Bu sistem soğuk havasıyla beraber geliyor. Özellikle bölgemizde yüksek kesimler dediğimiz yani bin 200’ün üzerinde olan yerlerde kar yağışı görmemiz mümkün. Bin 200’ün altında da karla karışık yağmur alacağımız yerler olacak. Biz raporlarımızda vatandaşlarımıza özellikle Elazığ’ın Güney ilçelerinde Adıyaman’ın Kuzey ilçelerinde, Malatya’nın özellikle Batı ilçesinde soğuk havadan dolayı karla karışık ve kar yağışı aldık. Bingöl’ün de yüksek kesimleri ve Tunceli’nin yüksek kesimlerine kar yağışı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“AKŞAM SAATLERİNDEN İTİBAREN BÖLGEMİZİ TERK EDECEK”

Peki, Önümüzdeki hafta Elazığ’da nasıl bir hava bekleniyor? Alınacak önlemler neler? Sorusunun cevabını veren Bölge Müdürü Taner Erdoğan, “, “Bugün yağışlı havanın sonu olacak. Akşam saatlerinden itibaren bölgemizi terk edecek. Cumartesi-Pazar hafta sonunda yağışsız biz hava bekliyor bizi. Yalnız bu sistemle beraber hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düştü. Özellikle sabah saatlerindeki hava sıcaklığı sıfır derecenin altına düşeceği için buzlanma ve don olayı bekliyoruz. Ama gün içerisindeki hava sıcaklığı mevsim normallerinin civarında çıkacak. Vatandaşlarımıza sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarına dikkat etmelerini öneriyoruz. Sabah yer yer hafta sonu puslu da olabilir. Yağış için şu anda bir beklentimiz yok hafta başına kadar. Hafta ortasında yeni bir yağış sistemi gelecek ama onun için şu an açıklama yapmak daha erken. Onu daha sonra tekrar değerlendiririz” dedi.

“BUZLANMAYA VE DON OLAYINA DİKKAT ETMELERİ GEREKİYOR”

Meteoroloji Bölge Müdürü Taner Erdoğan, “Hafta sonunda özellikle gece en düşük sıcaklıklarımız Elazığ için sıfır derecenin altına düşecek merkez için. Bölgemiz genelinde genellikle sıfır ile -2 arasında değişecek. Hava sıcaklıkları gün içerisindeki en yüksek hava sıcaklıkları ise 8-10 derece arasında değişecek. Mevsim normalleri civarında bekleyeceğiz. Soğuk hava bugün yağıştan sonra sadece sabah saatlerinde don olayları olacağı için sıfır derecenin altına düşeceği için özellikle tarımla uğraşan vatandaşlar veya karayollarında yolculuk yapan vatandaşlarımız sabah saatlerinde buzlanmaya ve don olayına dikkat etmeleri gerekiyor” ifadelerine yer verdi.