AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, stadyum ile ilgili müjdeyi duyurdu.

Konuyla ilgili AK Parti MKYK üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” canlı yayına katılarak açıklamalarda bulundu.

Elazığlı Yüklenici Firma MYS İnşaat Anonim Şirketi'nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İnşaat ve İşletmeler Genel Müdürlüğü ile yaşanan ödenek sıkıntısından dolayı geçtiğimiz hafta yeni Elazığ stadyumunun çalışmaları durmuştu.

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut Yeni Elazığ Stadyumunun çalışmalarının yeniden başladığını söyledi.

BULUT: ELAZIĞ’A YAKIŞAN TESİSLERİNDEN BİRİSİ OLACAK

Milletvekili Bulut yaptığı açıklamada, “Bir Ödenek Sıkıntısından kaynaklanmıyordu sadece ödenek aktarımı ile ilgili kanuni bir sıkıntıdan dolayı oldu. Yani 2021 ödeneğinin bu yıla güncellenip aktarılmaması ile alakalı teknik bir sıkıntı yaşandı. kısa bir dönem kesintiye uğramıştı ama bundan hem yüklenici firmanın iyi niyeti hem de bakanlığımızın iyi niyeti ve gayreti bir endişeye mahal olmadığını ortaya koydu. Kimse sezonu kaçırmak istemiyor çünkü %90’lara gelmişken böyle bir şeye takılmak hoş olmazdı ben iyi niyet sergileyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bugünün şartlarında böyle bir stadyum yapıp ihale etmek çok zor sadece bir stadyum değil dışarıdan bakıldığında bir AVM’yi anımsatan bir yapı ve İçerisinde birçok farklı işletme olacak. Gerçekten hem Elazığ’a yakışan hem de bölgenin en iyi tesislerinden birisi olacak hayırlı uğurlu olsun inşallah. GSB İl Müdürümüze de çok teşekkür ediyorum süreç içerisinde bizleri anlık bilgilendirdi ve takip etti bizlerinde müteahhit firma ile görüşmelerimiz sonucu sorunların çözümü ile ilgili çözümler ürettik ödeneğin aktarılması ile ilgili bir teknik sıkıntı vardı neticede çözüldü” dedi.