2019 yılının mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Hazarsam Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban, hem partililerle hem de vatandaşlarla bir araya gelerek belediye başkanı adaylığı için destek  istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden Elazığ Belediye Başkanı adayı olmak istediğini belirterek Bilal Çoban, Birlikte Elazığ Yürüyüşü temasıyla seçimlere hazırlanmak istediğini söyledi.

“BİRLİKTE ELAZIĞ YÜRÜYÜŞÜ” İSTİŞARE TOPLANTISI

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, “Birlikte Elazığ Yürüyüşü’ kapsamında 8 yıllık çalışmalarını bin kişinin katıldığı açık hava toplantısında değerlendirdi.

“ELAZIĞ’IN YENİ BİR VİZYONA VE HALKIN MORALE İHTİYACI VAR”

Katılım ve coşkunun zirvede olduğu gecede katılımcılara seslenen HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, Elazığ’ın artık yeni bir heyecana, halkın moral ve motivasyonunun yükselmesine ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Bugün bir mesajımızla burada toplanan bin kişinin üzerimdeki bu katılım Elazığ için artık yeter mesajı vermiştir. Sizlere moral olmaya ve bu şehrin tükenmediğini göstermek için varımızla yoğumuzla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“ÇAĞRI MERKEZİNDE BİZİM İMZAMIZ VARDIR”

Çoban, “Bu projelerimizden bir kısmının bugün ilgili kurumlar tarafından hayata geçirilmesi bizleri mutlu etmiştir. Girişimlerimizle özellikle bayan kardeşlerimize yönelik ilimizde açılan iki çağrı merkezinde bizim imzamız vardır. Ancak, yoğun işsizliğin olduğu, bayanların neredeyse tamamının iş bulma ortamının olmadığı, eğitimli ve eğitimsiz gençlerin işsiz olduğu bu şehirde istihdam anlamında yapılması gereken onlarca iş ve proje varken bunlara yerel yönetimlerin ön ayak olmayışı bizleri hep üzmüştür. İnşallah bu dönem sona erecek ve özlenen bir Elazığ’ı hep birlikte yeniden kuracağız” ifadelerinde bulundu.

“ELAZIĞ’IN BİR ŞEHİRDEN ÖTE OLDUĞUNU ANLAYACAKLAR”

Konuşması sık sık ‘Elazığ’ın umudu’ sloganları ve alkışlarla kesilen Çoban değerlendirmesinde, “ Birlikte Elazığ yürüyüşüne başladığımızın üstenden tam 8 yıl geçmiş. Koskoca 8 yıl. Bu sekiz yıllık sürede, sahada olmadan, masada olunmaz diyerek, uzlaşma ve ortak akılla, Elazığ’ımızın biriken meselelerine çözümler üreterek yürüdük bazen. Elazığ’ın bir şehirden daha ötesi, Elazığ’ın bir coğrafyadan daha fazlası olduğunu, siyaset karmaşasına havale edilmeyecek kadar büyük bir değer olduğunu ve Elazığ’ımız hatıralarımızın kalp atışı olduğunu haykırarak yürüdük bazen de. Gün geldi, Şehrimize en müşkül anında güç vermek, en zor durumlarında cesaret katmak için yürüdük. Gün oldu, Mevzubahis Elazığ diyerek, cepheleşmeye, ters düşmeye, hizipleşmeye müsaade etmeden geleceğe yürüdük. Gayret bizden, takdir ve taltifi milletimizden, yardım ve himayeyi Cenab-ı Allah’tan bekleyerek yolumuza devam ettik” ifadelerine yer verdi.

“MENFAAT ŞEBEKELERİNE KARŞI DİK DURDUK”

İnandıkları değerlerden taviz vermeden 8 yıldır emek verdiklerini bu süreç içerisinde menfaat şebekelerine karşı dik durduklarını söyleyen HAZARSAM Başkanı Çoban, “Bir olmak, beraber olmak, daha güçlü bir Elazığ’a ulaşmak için, heyecan ve hedeflerimizden ayrılmadan, ilke ve ülkülerimizden taviz vermeden yürüyüşümüze devam ettik. Elde ettikleri imkanları kaybetmemek için oluşmuş menfaat şebekelerine karşı dimdik durduk, geçmişe karşı borcumuzun, geleceğe karşı sorumluluğumuzun olduğunu hiç unutmadık. Allaha şükürler olsun ki; nice badireleri atlatarak, nice engelleri aşarak, muazzam bir mücadele disiplini göstererek yolumuza devam ettik. Kendimize güvendik, fikriyatımıza tutunduk, umutsuzlukların ufkumuzu perdelemesine müsaade etmedik. Yapacağımıza inanarak, başaracağımıza iman ederek yolumuza devam ettik. Hiçbir zaferin bedava kazanılmayacağını, hiçbir başarının yattığımız yerden elde edilmeyeceğini bilerek ve aktif siyasetteki 8 yıllık onurlu mücadelemizde, nice imtihanlardan sınanarak geçtik.

“HALKIMIZ BİZİ YALNIZ BIRAKMADI”

Çoban konuşmasının son bölümünde, “Bugün coşkuyla icra ettiğimiz “Birlikte Elazığ İstişare Toplantısında” hemşerilerimiz ile bir araya geldiğimizde gördük ki; hemşerilerimiz, hissiyat ve duygularımıza duyarsız kalmamış, yüzünü başka yere dönmemiş, sırtını bize çevirmemiş. Anladık ki; hemşerilerimiz, Elazığ’ımızın geleceğine sahip çıkma mücadelemizdeki heyecan ve azmimizi karşılıksız bırakmamış ve bize yüreklerinin bir köşesinde yer vermişler. Hemşerilerimizin omuzlarımıza yükledikleri sorumlulukları daha fazla hissederek, inancımızı hiç bitirmeden, heyecanımız hiç söndürmeden, Elazığ sevdamızı gönlümüzden hiç çıkartamadan geleceğe yürümeye devam edeceğiz. Allah’ın izniyle, hedefe ulaşana kadar, kararlılığımızda tavsama ve gevşeme olmadan, Elazığ’ımızın önüne aydınlık ufuklar açmak, şehrimizi ve hemşerilerimizi daha iyi bir geleceğe taşımak için, dünden daha azimli ve dünden daha kararlı şekilde yürüyüşümüze devam edeceğiz. Dualarınız ve destekleriniz için teşekkür ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.