Elazığ’ın önemli turizm noktalarından birisi olan Hazar Gölü bayram tatilinde yüzlerce insanı ağırladı.

Dokuz günlük bayram tatilinde Hazar Gölü’ndeki tüm özel ve kamu işletmeleri doldu.

Bu durum Hazar Gölü’ne Elazığlıların ve bölge şehirlerin ilgisinin olduğunu gösterdi.

DAHA İYİ TANITIM DAHA ÇOK TURİST

Daha iyi bir tanıtımla Hazar Gölü’nün çok daha iyi bir seviyeye gelebileceği bu bayram tatilinde de anlaşıldı. Öyle ki Hazar Gölü çevresinde çok daha büyük ve çok daha kaliteli tesislerin olması durumunda Hazar Gölü’nün dolayısıyla Elazığ’ın turist sayısı daha da artacak.

Yapılacak iyi bir tanıtım atağıyla bölgenin parlayan yıldızı olabilecek Hazar Gölü şimdi daha iyi bir tanıtım ve daha iyi tesisleri bekliyor.

TÜRKİYE’NİN MALDİVLERİ SALDA GÖLÜ

Bu noktada sürekli tanıtım eksikliğinden yakınılan Hazar Gölü gibi Türkiye’de tanıtılamayan bir göl daha var. O da Burdur’daki Salda Gölü. Salda Gölü Türkiye’nin Maldivleri olarak değerlendiriliyor. Ama bu gölün etrafında da yeteri derece turistik tesis yok. Gölün tanıtımının iyi yapılamaması nedeniyle Türkiye’nin büyük bir yarısının bu berrak sulardan haberinin olmamasına neden oluyor.

Tıpkı Hazar Gölü gibi Salda Gölü’nün de tanıtım ihtiyacı olduğu aşikar. Her iki gölünde daha iyi tanıtılarak, turizme kazandırılması ve ülkemizin güzelliklerden maksimum düzeyde faydalanılması bekleniliyor.