Meydankapı Genç Ofis’te "Geçmişten Günümüze Tarihi Sinop Cezaevi" temasıyla düzenlenen programa; Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Rektör Vekili Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, kurum müdürleri, akademik ve idari personel, vatandaşlar ile çok sayıda öğrenci katıldı.

A W555989 02

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Adem Orakçı moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte konuşmacı olarak Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenk Demir yer aldı.

Aydın'daki ilkokul öğrencilerinden Erzurum'daki görme engelli öğrencilere mandalina
Aydın'daki ilkokul öğrencilerinden Erzurum'daki görme engelli öğrencilere mandalina
İçeriği Görüntüle

A W555989 03

Demir, konuşmasında cezaevinin inşa sürecinden önce Sinop’taki mahkum düzenini, mahkum profillerini ve işlenen suç türlerini detaylı biçimde anlattı. Cezaevinin yapıldığı dönemde Anadolu’nun farklı bölgelerinden getirilen mahkumları barındıran zorlu bir yapı olduğunu belirten Demir, mahkumların günlük yaşamları ve cezaevi koşulları hakkında da bilgi verdi.

Sinop Cezaevi’nin kapatılmasının ardından müze dönüşüm sürecine de değinen Demir, yapının bugün tarih ve turizm açısından önemli bir merkez hâline geldiğini vurguladı.

A W555989 01

Etkinlikte Müzik Öğrenci Topluluğu üyeleri seslendirdikleri eserlerle dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. Program sonunda konuşmacılara ve öğrenci topluluğu üyelerine katılım ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

A W555989 05