Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ’ın doğu ve güney kesimleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.
Yapılan açıklamaya göre; Sivrice, Maden, Palu, Kovancılar, Alacakaya, Arıcak ve Karakoçan ilçelerinde Cuma günü kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor.
Uyarının 30 Ocak 2026 Cuma günü saat 06.00’da başlayıp 23.59’a kadar devam edeceği bildirildi. Meteoroloji, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları, kar örtüsü bulunan düşük rakımlı yerlerde yağışla birlikte kar erimesi, çığ riski ve yağmur alan bölgelerde sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
Yetkililer, oluşabilecek risklere karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.






