Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında gerçekleştirilen 263’üncü Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Toplantısına katıldı.

Whatsapp Image 2026 03 06 Atghk14.52.14

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda Türkiye genelindeki üniversitelerin rektörleri bir araya geldi.

Elazığ’da “Filistin Film Günleri” Düzenlenecek
Elazığ’da “Filistin Film Günleri” Düzenlenecek
İçeriği Görüntüle

Toplantıda yükseköğretim sistemine ilişkin güncel konular ele alınırken, üniversitelerin akademik çalışmaları, yükseköğretimde kalite süreçleri ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik başlıklar değerlendirildi.

Whatsapp Image 2026 03 06 Agkht 14.52.15

Toplantıda konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye’de yükseköğretimin gelişimi için üniversiteler arası koordinasyonun önemine dikkat çekerek akademik üretkenliğin artırılması ve üniversitelerin uluslararası rekabet gücünün yükseltilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Özvar ayrıca Türkiye’nin ve dünyanın kalkınma önceliklerinin yükseköğretim politikalarında dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Küresel ölçekte yaşanan dönüşümün; dijitalleşme, yapay zekâ, otomasyon, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik eksenli politikalarla iş gücü piyasasında yeni beceri setlerini zorunlu kıldığını belirten Özvar, meslek yüksekokullarının bu dönüşümün tam merkezinde yer aldığını ifade etti. Bu dönüşümün odağında “işyeri temelli uygulamalı mesleki eğitim” anlayışı bulunduğunun altını çizen Özvar, “Uygulamalı eğitim halihazırda sistemimiz içinde mevcuttur. Hedefimiz bunu belirli bir standarda oturtmak, kapsamını genişletmek ve sektörle uyumlu biçimde kurumsallaştırmaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Whatsapp Image 2026 03 06 At 14.52.14Whatsapp Image 2026 03 06 Aghkt 14.52.15