Elazığ’da 24 Ocak’ta Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.

Bir yandan yıkım çalışmaları devam ederken, diğer yandan da yeniden inşa edilecek alanlardaki konutlar için çalışmalar sürüyor.
Yaşanan bu büyüklükteki depremden Elazığ’ın birçok noktası etkilenirken, zemin yapısı ile kayalık olan tarihi kent Harput neredeyse depremden hiç zarar görmedi.
600 yıllık yapıların bile ayakta kaldığı Harput eteklerine TOKİ tarafından 150 konut inşa edilecek.
Müjdeli haber Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat’tan geldi.

DEMİRPOLAT: 3 BİN 500’ÜN ÜZERİNDE TALEP VAR
Muhtar Zülküf Demirpolat, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız, İçişleri Bakanımız, Elazığ Valimiz ve Elazığ Belediye Başkanımız ile birlikte gelip buraları gezdik. Harput’un birçok noktası gezdik. Yapılabilecek yerleri biz Çevre ve Şehircilik Bakanımıza gösterdik. Göstermiş olduğumuz vadi şu vadi. Bu vadi neresi? Pancarlık küme evleri, eski çocuk binasının alt tarafı. Bu bölgeleri hazineye ait olan yerleri tespit ettik, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza da arz ettik. Dedik ki sayın bakanım bu bölgelerde 3-4 kat yapılması için kendilerinden arz ettik. Sayın bakanımızda bize bu müjdeyi verdi. Belediye başkanımıza da söyledi. İnşallah TOKİ burada 150 tane ki biz daha fazla bekliyorduk. 2000’in üzerinde ev bekliyorduk. Bize 3 bin 500’ün üzerinde talep var. Muhtarım bizi de kaydet diyor. Biz kaydetme mercii değiliz. Bu TOKİ kanadı ile yapılacak. İnşallah biz ata topraklarına Elâzığ’ı alırsak insanları buraya yerleştirirsek inanlarda bir daha deprem korkusu olmaz” dedi.

DEMİRPOLAT: ATALARIMIZ BURADA NEDEN NİÇİN YAŞAMIŞ?
Kendisine 3 bin 500’ün üzerinde bir talep olduğunu söyleyen Muhtar Demirpolat, önceliğin Harput mahalle sakinlerine verilmesini isteyerek, “3 bin 500’e yakın talep var. Şu anda yapılacak evler 300-400 lira üzerinde evler olacak. Bu yüzden vatandaşlarımızın böyle bir talebi var. Biz mutlaka burada sayıların artması lazım. Biz ayın bakanımıza söyledik. Ev sayısının fazla olması lazım. Vatandaşın arzı yüksek. Bize önce 200 tane yapalım. İleriki zamanlarda vatandaşlarda müteahhitlerde burada arsa sahipleri gelir zaman içinde daha fazla olur. Biz bu konuda STK’lardan herkesten destek bekliyoruz. Harput’tun zemin serttir. Kayalık bir bölgedir. Anguzu Babaya kadar 200 yıl yetecek konut vardır. Biz ebetteki Elazığ’ı küçümsemiyoruz. Elâzığ başımızın tacı. Ama atalarımız burada neden niçin yaşamış onu bir göz önünde bulunduralım” diye kaydetti.

DEMİRPOLAT: İLK BURADA YAŞAYAN İNSANLARA SORULMASI LAZIM
Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, “öncelikle burada yaşayan insanlara evlerin talep edilmesi lazım. Gelip burada oturan insanlara diyecekler ki gelip ev almak istiyor musunuz sonra dışarıya söylenmesi lazım. Eğer sayı çok fazla olursa kim alırsa alsın ama 150-200 tane olursa ilk burada yaşayan insanlara sorulması lazım” ifadelerini kullandı.

DEMİRPOLAT: İLK ADIMI ATTIK
Demirpolat, yapılacak konutlar için etüt çalışmalarının da başladığını söyleyerek, “Etüt çalışmaları başladı. Bunu Elâzığ Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü tarafından koordineli bir şekilde yapılacak. Aynı zamanda TOKİ Başkanlığının koordinesinde bizim amacımız ilk adımı attık. İlk serzenişte bulunduk. Buda tuttu. biz Bakanlarımıza teşekkür ederiz.










